Министерството на правосъдието на САЩ е извършило обиск в дома на Джо Байдън

0
266

 

Адвокатите на Байдън са го информирали за хода на този процес и са били в постоянен контакт с министерството на правосъдието, каза говорителят на Белия дом Иън Самс

Пресцентърът на Белия дом обяви, че Министерството на правосъдието на САЩ е извършило обиск в дома на американския президент Джо Байдън в търсене на секретни документи, след „доброволно и изрично предложение“ от страна на адвокатите му към ведомството, предаде Ройтерс.

Адвокатите на Байдън са го информирали за хода на този процес и са били в постоянен контакт с министерството на правосъдието, каза говорителят на Белия дом Иън Самс.

Говорителят отказа да съобщи повече подробности за съдържанието на откритите секретни документи в дома на Байдън в Уилмингтън, щата Делауер, но добави, че президентът смята за важно министерството да проведе независимо разследване.

Този скандал идва във възможно най-неподходящия момент за Байдън. В началото на новата година той имаше намерение да обяви дали отново ще се кандидатира за президентския пост.

Колаж: New York Post

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here