Песков: Доставка на танкове „Леопард“ не предвещава нищо добро за отношенията между Русия и Германия

1
203

 

Доставка на танкове „Леопард“ в Украйна не предвещава нищо добро за отношенията между Руската федерация и Германия и неминуемо ще се отразят на бъдещото им развитие. Това каза пред журналисти във вторник прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, съобщават руски медии.

 

„Подобни доставки не предвещават нищо добро за бъдещето на отношенията. Те със сигурност ще оставят неизбежен отпечатък върху бъдещето на тези отношения“, каза говорителят на Кремъл, отговаряйки на въпроса как ще се променят отношенията между Руската федерация и Германия, ако Берлин одобри доставката на танкове „Леопард“.

Според Песков отношенията между Руската федерация и Германия в момента „вече са на доста ниска точка“: „Няма никакъв диалог по същество с Германия, както и с други страни от Европейския съюз и Северноатлантическия алианс.“

Във вторник генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, говорейки в Берлин на съвместна пресконференция с германския министър на отбраната Борис Писториус, каза, че решението на Германия относно танковете Leopard ще бъде взето скоро.

източник: Труд

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here