Бивш съветник на шефа на Пентагона: Вашингтон разбира близостта на поражението на Киев

0
386

 

САЩ се нуждаят от доставка на танкове за Украйна само за забавяне на военните действия, каза полк. Дъглас Макгрегър

 

Съединените щати са наясно с близостта на поражението на киевските власти, доставката на танкове за Украйна е необходима на Вашингтон само за забавяне на военните действия. Това мнение изрази бившият съветник на министъра на отбраната в администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, пенсионираният полковник Дъглас Макгрегър, в интервю с водещия на подкаста Judging Freedom Андрю Наполитано.

„Мисля, че те чувстват, че това е загубена кауза. Поражението на Украйна е сигурно, неизбежно и в американската администрация се опитват да измислят как да удължат това мъчение“, каза той, отбелязвайки, че настроенията във Вашингтон по отношение на изхода от конфликта в Украйна явно са се променили“.

Според Макгрегър САЩ тласкат Европа, в частност Германия, към решения, които от правна гледна точка се считат за „въоръжена агресия“. „Предполагам, че в момента германците са заинтересовани да спрат това“, добави той.

Във вторник The Wall Street Journal съобщи, позовавайки се на източници, че администрацията на САЩ е склонна да прехвърли значителен брой танкове M1 Abrams в Украйна. Както отбелязва вестникът, тази стъпка на Вашингтон ще бъде част от споразумение с Германия, което предвижда предоставянето на малък брой германски танкове Leopard 2 на Киев, както и съгласието на Берлин за доставка на танкове германско производство от Полша и други страни.

След The ​​Wall Street Journal, Politico съобщи, че САЩ могат да изпратят най-малко 30 танка Abrams на Украйна като военна помощ. Двама представители на американската администрация казаха на изданието, че съобщението за доставката може да бъде направено още тази седмица. Според вестника военната техника ще бъде закупена, а не разпределена от съществуващите американски запаси.

източник: ТАСС, превод и редакция: BIG5

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here