Георги Георгиев: Плащанията за АМ „Хемус“ са незаконни, сезирам прокуратурата

BIG5АКТУАЛНОГеорги Георгиев: Плащанията за АМ "Хемус" са незаконни, сезирам прокуратурата

 

Плащанията за магистрала „Хемус“ по инхаус процедурите не са дължими, те се основават на договори, които не са законосъобразни. Магистралата и в момента не се строи, а парите на фирмите са платени.Това каза пред bTV Георги Георгиев от „Продължаваме промяната“.

 

Според него, плащанията към строителите на магистралата, извършени от служебния министър на регионалното развитие са незаконни.

„Трябваше незаконните обществени поръчки да се прекратят и да се направят нови обществени поръчки за изграждането на магистралата. Трагично е, че на построените участъци няма гаранция от 7 години и ако има нужда от ремонт, изпълнителите няма да ги направят, а ще ги платим с парите на данъкоплатците.“, смята депутатът.

Абсурдно е, че в някои договори се говори за наем на хора, такъв казус няма в законодателството и това продължава да се изплаща.

Георгиев обеща да сезира прокуратурата и да се потърси сметка защо и колко е платено по незаконосъобразните договори за АМ „Хемус“. Според него, индексацията на цената е нещо нормално, но авансовите плащания са в нарушение на закона. „Парите много изкушават, а през обществените поръчки се получават големи пари“, каза още той.

[td_block_social_counter]

Последни новини