Манолова: Обединяваме всички леви партии и хора, БСП е заложник на Нинова

BIG5АКТУАЛНОМанолова: Обединяваме всички леви партии и хора, БСП е заложник на Нинова

 

Ляво обединение ще има. Ще се явим с общи листи на предстоящите парламентарни избори, а за местните ще се влеем в един общ ляв политически субект. Левицата ще се казва „Лявото обединение“ и в нея ще се включат леви партии, организации, леви хора, ярки личности, интелектуалци.

 

Очаквам и много социалисти, които не са съгласни с линията на Корнелия Нинова и шлейфа около нея, както и честните хора вляво, които са верни на социалните идеи и искат силна левица, която да защитава уязвимите в България“. Това коментира пред bTV Мая Манолова от „Изправи се.БГ“.

Корнелия Нинова обясни, че поканата е само към председателите на партии като АБВ, „Движение 21“ и „Изправи се“

„Само за пет години БСП под ръководството на Нинова загуби 700 000 гласа и се превърна в пета сила в парламента. Тя вече изобщо не е сила, а се превръща в патерица. Хилядите честни и почтени социалисти се превърнаха в заложник на партийната кариера на своя председател. Работещите хора не получиха по-високи заплати, а пенсионерите бяха излъгани. Домакинствата не получиха нито стотинка подкрепа в условията на драстично растящи цени“, каза още тя.

„Имаме нужда от левица, която да бъде до дневния ред на хората, а клиентелизмът и авторитарните начини на партийно управление да останат в миналото. Битката, която Нинова започна срещу президента, е най-яркото доказателство за безпътицата, в която се намира. Това е самоунищожителна война“, заяви Манолова.

„Ние сме обединеното ляво, което никога не би участвало в колаборация с ГЕРБ и никога не би застанало срещу президента. Абсурдно е Нинова и Борисов да бранят парламентарната република. Най-накрая маските паднаха. Сигурно червената шапчица и вълкът заедно ще защитават бабата“, каза още тя.

Според нея след връщането на хартиените бюлетини ГЕРБ със сигурност ще увеличи резултата си – ще вземе поне още 100 000 гласа заради манипулации и кражби на вот.

„Ще бъде включен и криминалният контингент. Единственото, което може да спаси изборите, е хората да отидат да гласуват“, каза Манолова.

[td_block_social_counter]

Последни новини