Новата американска посланичка в Москва Лин Трейси се срещна с руския си колега във Вашингтон

0
190

 

Тя ще замине за Русия в близките дни и ще встъпи в длъжност до края на месеца

 

Новата американска посланичка в Москва Лин Трейси се е срещнала с ръководителя на руското посолство във Вашингтон Анатолий Антонов, съобщи говорителят на американския Държавен департамент Нед Прайс. Той отказа да оповести подробности за разговора между двамата дипломати, но посочи, че не е била коментирана „каквато и да е форма на урегулиране чрез преговори“ на конфликта в Украйна.

Руският заместник външен министър Сергей Рябков каза пред репортери на 23 януари, че въпросите, свързани с „дразнителите в руско-американските отношения“, ще продължат да се обсъждат с Трейси. Според него досега не е било възможно да се намери общ език по проблемни теми в отношенията между Москва и Вашингтон.

Изборът на Трейси, която е ветеран от кариерата, бе потвърден миналия месец от американския Държавен департамент. Тя ще замине за Русия в близките дни и ще встъпи в длъжност до края на месеца.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Американският президент Джо Байдън обяви кандидатурата на Трейси през септември, седмици след напускането на поста от републиканеца Джон Съливан, който бе назначен от бившия президент Доналд Тръмп. Той заемаше поста, когато през февруари Русия нахлу в Украйна. Инвазията срина отношенията между Вашингтон и Москва до най-ниското им равнище от времето на Студената война.

източници: Асошиейтед прес, ТАСС

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here