Песков: Часовникът на Страшния съд тревожно се е преместил по-близо до полунощ

0
211

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че бойните танкове „Ейбрамс“ от САЩ за Украйна ще „изгорят“ и определи съобщенията за възможността те да бъдат доставени на Киев, като скъпа, но безполезна прищявка, съобщиха Ройтерс и ТАСС. Песков каза също, че Часовникът на Страшния съд „наистина тревожно“ се е преместил по-близо до полунощ.

 

Според американски официални представители Вашингтон е готов да изпрати десетки от бойните си танкове „М1 Ейбрамс“, променяйки своята досегашна позиция. Танковете имат 120-милиметрово гладкоцевно оръдие, уточнява Ройтерс.

„Ситуацията като цяло е наистина тревожна“, каза Песков, като призова за трезва оценка на напрежението между Русия и Запада около кризата в Украйна.

Говорителят на Кремъл каза, че няма перспектива за каквото и да било разведряване, базирайки се на „линията, избрана от НАТО под ръководството на САЩ“. Песков призова за бдителност, за да се предотврати рискът от ядрена война.

Песков каза също, че Часовникът на Страшния съд „наистина тревожно“ се е преместил по-близо до полунощ.

Часовникът на Страшния съд, създаден от организацията „Бюлетин на атомните учени“, за да илюстрира колко близо е дошло човечеството до унищожаването на света, премести вчера неговата стралка на 90 секунди преди полунощ в 2023 г., което е с 10 секунди по-близо от последните три години насам.

На пресконференция във Вашингтон президентът на „Бюлетин на атомните учени“ Рейчъл Бронсън обърна внимание на „тънко завоалираните заплахи на Русия да използва ядрени оръжия“, припомня Ройтерс.

Източник: БТА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here