Путин заяви, че Германия е под окупацията на САЩ

0
204

 

Американските войски в Германия са окупационни де факто и де юре

 

„Както знаете, след Втората световна война Германия беше разделена на четири сектора – американски, английски, френски и съветски. Съветският съюз официално прекрати този окупационен статут, но Съединените щати не го направиха. Строго погледнато, формално и юридически на територията на Федерална република Германия има американски окупационни войски. И фактически там има много от тях“, заяви Путин на среща с ученици по случай Татянин ден.

Държавният глава припомни на учениците, че съветските войски са били в Австрия, но са я напуснали доброволно. Русия, като правоприемник на Съветския съюз, действа като гарант на конституцията и неутралния статут на Република Австрия.

„Много обикновени граждани в Австрия знаят това и са благодарни на Русия за тази позиция. Що се отнася до другите европейски страни, ситуацията е сложна“, добави президентът.

По-рано, през септември миналата година, Путин заяви, че САЩ са окупирали Германия, Япония и Южна Корея, докато говореше за равни права с тях. Руският лидер изтъкна също, че действията на САЩ са предизвикали миграционни потоци в целия свят.

Руският президент пристигна в Московския държавен университет „Ломоносов“, за да отбележи Деня на Татяна, който се чества всяка година на 25 януари. По традиция държавният глава говори пред студентите. Преди това той се запозна с плановете за развитие на научния клъстър „Ломоносов“ на Воробьови гори.

 

Източник: „Известия“ , Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here