Слави Трифонов ще спази закона и ще огласи имуществото си

BIG5АКЦЕНТИСлави Трифонов ще спази закона и ще огласи имуществото си

 

Досега лидерът на ИТН не подаваше декларация, „за да запази личния си живот“

 

Слави Трифонов си промени мнението и няма да нарушава закона. Затова в качеството си на лидер на „Има такъв народ“ ще декларира имуществото си в публичния регистър на антикорупционната комисия КПКОНПИ, се разбира от негов пост във Фейсбук.

„Опитах се, доколкото мога, да запазя личния си живот и затова не подадох имуществена декларация. Въпреки че всичко, което притежавам, е изработено абсолютно законно и абсолютно доказуемо и то пред вашите очи. Направих това, защото не исках да давам повод за сеир и да задоволявам жълто любопитство. Но не съм бил прав, защото законът важи за всички. Аз си платих глобите за това нарушение и сега ще подам имуществената си декларация пред КПКОНПИ в законоустановения срок“, гласи съобщението на Слави Трифонов.

Досега тезата на Слави Трифонов беше, че няма да прави сеир като декларира имуществото си и няма морален конфликт, ако си плащаш глобите за това, че не изпълняваш закона, припомня „Сега“. КПКОНПИ пък отказваше информация дали и какви глоби е налагала на Трифонов заради системния му отказ да изпълни законовото си задължение. А то възникна откакто ИТН получава държавна субсидия. Тя се полага за над 1% гласове на парламентарните избори, т.е. макар и ИТН да остана извън Народното събрание, задължението на Трифонов не е отпаднало.

През август м.г., обяснявайки защо няма да подаде имотна декларация, Трифонов обвърза и партийната субсидия с морала си. Той обясни, че неговата партия е върнала 3 755 528 лева от получените 4 229 032 лева като субсидия в държавния бюджет. „Защото така е морално. И забележете, нито една друга партия не е постъпила така. Нито „Продължаваме промяната“, нито ГЕРБ, нито БСП, нито ДПС, нито „Демократична България“, нито „Възраждане“. През декември обаче се разбра, че партията вече прибира субсидията си в пълен размер – 8 лв. на глас.

Обратът в разбиранията на Трифонов се случва 2 дни, след като ИТН започна да събира подписи за референдум за президентска република.

[td_block_social_counter]

Последни новини