Русия: От над 40 страни са готови да се бият за нас

0
188

 

Турци и сърби се включват като доброволци

 

Доброволци от над 40 страни желаят да се присъединят към така наречената специална военна операция на Русия в Украйна. Това заяви в ефира на радио „Комсомолская правда“ Владимир Рогов, лидер на движението „Заедно с Русия“ и представител на назначените от Москва власти в Запорожка област, предава ТАСС.

„Според информацията, с която аз разполагам, има над 40 страни, от които хората искат да дойдат и да воюват за ясна кауза и идеали, за общи интереси, запазване на традиционното общество и адекватно бъдеще за целия свят“, каза той.

По думите на Рогов хората, които искат да участват в специална военна операция, се сблъскват с логистични проблеми, затова според него този въпрос трябва да бъде уреден на държавно равнище.

„Мисля, че в близко бъдеще този въпрос ще се придвижи така, че тези, които искат да дойдат чрез определени структури, посолства, неформални връзки, няма просто да осъществяват контакт и след това да няма как да стигнат до нас, а ще идват“, добави той.

Преди това кореспондент на ТАСС съобщи, че трима души от Турция са се присъединили към доброволческия батальон „Павел Судоплатов“, който се формира в Запорожка област, съобщава БТА.

В средата на миналия месец назначеният от Русия губернатор на региона Евгений Балицки заяви, че в редиците на същото подразделение са се включили и доброволци от Сърбия.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here