Демерджиев: Имам данни за спрени българи на границата с РСМ

0
204

 

Българи не могат да преминат границата вече час, за да се поклонят на гроба на Гоце Делчев

 

Вътрешният министър Иван Демерджиев има данни за български граждани, спрени на границата с Република Северна Македония. По думите му обаче те „не са толкова много”.

„За мен са важни две неща – не само дали ще бъдат спрени, а и как ще бъдат обработени техните документи”, посочи още вицепремиерът, цитиран от NOVA.

Демерджиев има и информация за забранителен списък. „В него влизат малко лица – не знам обаче колко ще бъдат спрени. За мен е важно да разбера това”, уточни той.

Според информация на кореспондент на БНТ, вече час около 30 автомобила с българи, тръгнали към Скопие за честванията на 151-вата годишнина от рождението на Гоце Делчев, не могат да преминат граничен пункт Деве баир и да влязат в Република Северна Македония.

Хората стоят в буферната зона между пункт Гюешево и Деве баир и чакат проверка от северномакедонските гранични власти. Казано им е, че има проблем в системата и се налага да изчакат на място.

Днес се навършват 151 години от рождението на Гоце Делчев – велик български революционер и идеолог на борбите за освобождението на Македония и Одринско.

При изключителни мерки за сигурност в Република Северна Македония се чества годишнината на Гоце Делчев.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

Заради напрежението между България и РСМ през последните месеци, властите в Скопие са създали организация делегациите на управляващите в Скопие, опозицията и дошлите от България да положат венци пред революционера без да се засичат.

При драконовски мерки за сигурност: България и РСМ честват поотделно в Скопие 151 години от рождението на Гоце Делчев

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here