Има ли още някой наивник, който вярва, че нещата ще станат с добро и с постоянни отстъпки от наша страна

0
304

 

Въпросът е ние точно какво още чакаме и какви доказателства повече искаме, че РСМ не спазват и не смятат и занапред да спазват подписания и от тяхна страна документ, за да им теглим една

 

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

„По всичко личи, че той е българин по произход, но македонец по политическа ориентация.“

Аз се доверявам само на dw и псевдоисториците, които четат историята както дяволът Евангелието.

По-важното е, че именно на днешната дата – 151 години от рождението на Гоце Делчев, dw ни спуска тази полюция. Нали се сещате кога подобен текст, но с противоположни разсъждения, има шанс да се появи в македонска медия. Не днес, въобще.

Между другото, в т.нар. „френско предложение“, чиито нашенски апологети напоследък са особено тихи, пише, че:

„Правителството на Република Северна Македония, в период до една година, да създаде необходимата всеобхватна правна рамка за пълно отваряне на архивите на репресивния апарат на бившите служби на държавна сигурност от комунистическия период, включително полиция, цивилно и военно разузнаване и контраразузнаване в периода 1945-1991 г.“ – такива стъпки все още не са предприети, разбира се.

Както и:

„Постигане на устойчиви резултати в превенцията и реакцията срещу прояви на език на омраза към България и българите в Република Северна Македония в медийното пространство, вкл. в онлайн и социални медии, в Република Северна Македония.“ – случва се точно обратното.

„Постигане на устойчиви резултати в превенцията, разследването и наказателното преследване при престъпления от омраза, прояви на език на омраза и на дискриминация срещу българите в Република Северна Македония.“ – случва се точно обратното.

Ясно е, че „френското предложение“ не се спазва от страна на РСМ. Днешните ексцесии на границата и забраната българи да влязат в РСМ, го потвърждават за сетен път.

Въпросът е ние точно какво още чакаме и какви доказателства повече искаме, че РСМ не спазват и не смятат и занапред да спазват подписания и от тяхна страна документ, за да им теглим една. Има ли още някой наивник, който вярва, че нещата ще станат с добро и с постоянни отстъпки от наша страна…

Виктория Георгиева, фейсбук

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10218067776445033&id=1805665097

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here