Румен Петков: България се нуждае от реална, а не от представяща се за идеална левица

0
341

 

Спирането на руските телевизии е абсурдно. Да говорим, че Европа е люлката на демокрацията и да ограничаваме европейците да бъдат информирани е абсурдно! Това ни връща в годините на Вишински, сталинизацията и едни години, от които силно бягахме

 

„България се нуждае от реална, а не от представяща се за идеална левица. Липсата на нормална левица, която е способна да идентифицира и решава проблеми, дестабилизира и лявото. Свидетели сме как към левия избирател, от една страна, посягат с окаляни обувки от Продължаваме промяната, които стъпиха и върху Конституцията преди това, а от другата страна – посягат ГЕРБ.“ Това каза в предаване на Поглед инфо, пред Валентин Кардамски, лидерът на АБВ Румен Петков.

„Десницата не води нормален политически живот също, поради липсата на ляв стълб. Опитваме се да подтичкваме на два десни крака. Изграждането на солиден ляв политически субект е изключително важно и е важно той да стигне и до хората. Ако се направи анализ на негласуващите, а това са 60% от българските граждани, ще видим, че голяма част от тях са леви избиратели и те не са готови да дадат доверието си на сегашното ляво“, категоричен беше Румен Петков.

„Липсата на диалог в левицата е лошо. Очевидно е, че тя е многолика и пъстра. Участието на два ясно идентифицирани леви политически обекта би дало възможност на левия избирател да може да направи своя избор. Да иде до секцията със съзнанието, че избира, а не че тръгва от едно. Нито един социолог не иска да направи анализ на онези 60% от хората защо не гласуват. Безспорно, една част от тях са излъгани, други се чувстват употребени, трети са омерзени, че са дали глас на субект, който не защитава националния интерес“, категоричен е Румен Петков.

Румен Петков обясни, че на идващите парламентарни избори от лявото обединение ще се явят няколко политически партии с името „Левицата“.

Лидерът на АБВ обърна внимание и за безумията в енергетиката, че сме сключили договор за доставка на ядрено гориво с Уестингхаус, без да има ясен анализ дали то е икономически изгодно и безопасно и пр.#038;enablejsapi=1&iv_load_policy=3&modestbranding=1&rel=0&autohide=1&playsinline=0&autoplay=0" width="696">


 

Спирането на руските телевизии е абсурдно. Да говорим, че Европа е люлката на демокрацията и да ограничаваме европейците да бъдат информирани е абсурдно! Това ни връща в годините на Вишински, сталинизацията и едни години, от които силно бягахме. Спомням си началото на 80-е години, свободно слушахме радио „Лаксемберг“ и „Свободна Европа“. Не е имало такива забрани. Това не е тоталитаризъм, а извратена форма на еднолична власт и смачкване на другостта“, коментира лидерът на АБВ Румен Петков.

По думите му през последните две години, след началото на пандемията, ние сме приели за естествено явлението „политически коректно изказване“ и не допускаме, в големите медии, политически некоректни изказвания.

Помолен да коментира искането от страна на „Демократична България“ с писмо до СЕМ да бъде спряно предаването в БНР с водещ Петър Волгин, Румен Петков каза: „Абсурдно е една организация да се нарича демократична и да иска спиране на предаване, защото не харесва свободните разговори и заявяване на мнение. Това е ярък показател колко е изкълчено в България разбирането за правене на политика“, обясни Петков.

По отношение на решението на ЕК да бъдат вкарани насекомите в храната, Петков коментира: „Това е един абсурден регламент, приет на 3 януари, който не беше коментиран и в европарламента. Вътре има две много тежки престъпления към европейските граждани. Първото е отявлена форма на корупция. Защото ЕК и лично фон дер Лайен, която го е подписала, гарантира за срок от пет години да се разреши само на дружеството „Инсект“ да извършва съответните търговски действия с насекомите в храната в Европа. Това е гарантиран монопол за пет години само на едно дружество. Второто е нещо, което е изключително страшно. Една от хранителните съставки е хитин, който е наричан още животинска целулоза и се отнася към групата на трудно усвоимите въглехидрати. В регламента от ЕК пише, че в хранителните добавки трябва да пише, че не трябва да се консумират от деца под 18 г. възраст. На 10 годишното дете, което си купува вафла и шоколад, какво ще му кажем?“, попита Румен Петков. По думите му тук става дума за готовност да бъдат избивани европейските деца заради рушветите на Урсула фон дер Лайен. „Ще търся срещи с наши евродепутати, представители на правителството и пр. това да не бъде допускано у нас. Това е престъпление към Европа!#038;enablejsapi=1&iv_load_policy=3&modestbranding=1&rel=0&autohide=1&playsinline=0&autoplay=0" width="696">


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here