Нинова с писмо до Султана

0
335

 

 

Ръководството на БСП отново е влязло в ролята на казаците, които пишат писмо до Султана. В случая Султанът е затихващата по своите функции Организация за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и лишената от съдържание Парламентарна асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Поводът е повече от гръмко обявен: „Недопустима намеса на служебното правителство в изборите“!?

 

Темата на жанра “писмото до Султана” звучи толкова яростно, е българският избирател би могъл да си помисли:

Нима и днес, както при управлението на ГЕРБ, всички полицейски и други служби са впрегнати да агитират за управляващите, а който не служи на ГЕРБ, е заплашван да загуби работата и препитанието си!?

Нима местните феодали и едрият бизнес продължават да насилват  работниците си да пуснат бюлетината „за Бат Бойко”, масово да купуват ромски гласове, а корпоративният и чиновнически вот отново ще реши резултата от изборите!?

Да, ама не! Нищо подобно нито се случва, нито се задава. Просто двама министри – Атанас Пеканов и Крум Зарков (вторият е член на БСП), са изказали гражданска позиция относно публични политики и действия на социалистическата партия, която в ушите на Корнелия Нинова е прозвучала като “грубо и недопустимо вмешателство във вътрешнопартийните работи на БСП”?

Преди години при управленията на Борисов нямаше шумно сезиране на международни институции, а БСП скромно минаваше с една вътрешна критика и искане за машинен вот, въпреки че копаеше електоралното дъно, стигна до жалкото пето място и едва 10% обществено доверие. Но ето че палачинката се обърна – Нинова подкрепи ГЕРБ и ДПС за връщането на хартиената бюлетина и дружно с Бойко Борисов заговориха, че ГЕРБ и БСП може и да влязат в коалиция, стига кабинетът да е „програмен“ и „експертен“.

Явно в кривите огледала на „Позитано“ не срамната колаборация с десните ПП, ДБ и ГЕРБ, не мълчаливата подкрепа за пагубни управленски грешки и не симулативната опозиция по антибългарски решения като продаването и изпращането на оръжия за Украйна, скъсването на договора с „Газпром“ и гоненето на 70 руски дипломати ще станат причина БСП да продължи свободното си електорално падане. НЕ! Виновни ще бъдат тези две кратки интервюта на служебни министри, които са си позволили да изразят свободната си гражданска и политическа позиция.

Тъжно е, че за да замаже позора от поредното задаващо се изборно поражение, Нинова и Сие стават съучастници в оплюването на собствената ни Родина пред европейските институции. Апропо – ПАСЕ е институцията, която е основен двигател на Истанбулската конвенция, от която Нинова била  притискана, и с която водела “Крали марковска” битка!?

Много странно! Защо ли днес председателката се жалва тъкмо на тази тъмна и агресивна организация, която иска да разруши българското семейство и да джендъризира децата ни!? Или просто за последователката на Макиавели, няма забранени средства когато иде реч за власт, а идеите и каузите са за пред избирателите. Но при Нинова винаги е било така! От болната глава проблемите се прехвърлят на здравата, а на кривата ракета и на Калоян Методиев – все Президента и служебните кабинети им пречат…

Проф. Светлана Шаренкова

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here