Радев за КТ „Подкрепа“: Търсите причините на проблемите и техния генезис. Ценен и търсен партньор, но и критик

BIG5АКЦЕНТИРадев за КТ „Подкрепа“: Търсите причините на проблемите и техния генезис. Ценен...

 

Имате силите и енергията да ги отстоявате и затова си мисля, че работейки заедно, ще е само за добро. Ние сме длъжни като общество да отговорим на проблемите и исканията на хората, каза още държавният глава

Пандемията от COVID-19, енергийната криза, войната в Украйна и галопиращата инфлация поставят живота на хората и трудещите се в България на все по-голямо изпитание. Това каза президентът Румен Радев по време на единайсетия конгрес на Конфедерацията на труда (КТ) „Подкрепа“, цитиран от novini.bg.

„Всеки конгрес е повод за анализ и равносметка, но бурният живот през тези три десетилетия, през който мина вашата организация, се превърна в опора и безмилостен критик, но и ценен и търсен партньор от властта“.

„Групата хора, създали организацията, не заложиха не обикновени неща, затова те устояха на трусовете на времето“, добави президентът.
„Защото КТ „Подкрепа“ не е просто синдикална федерация, а формация, която отива много по-далеч към бъдещето на страната“.

„Вие сте организация, която търси причините на проблемите и техния генезис. Имате силите и енергията да ги отстоявате и затова си мисля, че работейки заедно, ще е само за добро. Ние сме длъжни като общество да отговорим на проблемите и исканията на хората. Тук хората трябва да бъдат сплотени и солидарни. У нас и в света има ситуации, които поставят хората в трудни положения и затова вие, ние и всички трябва да работим за това да ги разрешаваме“.

„Пожелавам Ви успех, да ви е спорна работата и на добър час“.

Снимка: БГНЕС

[td_block_social_counter]

Последни новини