Русия е свалила два украински дрона, които са имали за задача да атакуват руска цивилна инфраструктура в Южна Русия

2
195

 

Дрон се разби при неуспешна атака и югоизточно от Москва, каза губернаторът на Московска област

Освен това останки от три дрона са били открити през нощта по улиците на жилищните квартали на Белгород, столица на едноименна област, граничеща с Украйна

 

Москва съобщи днес, че е свалила през изминалата нощ два украински дрона, които са имали за задача да атакуват цивилна инфраструктура в Южна Русия, на фона на руската инвазия в Украйна, предаде Франс прес.

Дрон се разби днес и близо до газоразпределителна станция югоизточно от Москва. Изглежда, че става дума за неуспешно нападение на 110 километра от центъра на руската столица, заяви губернаторът на Московска област Андрей Воробьов, цитиран от Ройтерс.

Воробьов съобщи за случая близо до град Коломна малко след като руското министерство на отбраната обвини Украйна, че се е опитала да нанесе два удара с дронове през нощта в Южна Русия.

„Киевският режим се опита да атакува обекти на гражданската инфраструктура в Краснодарския край и в Република Адигея с дронове“, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

„Двата дрона … бяха неутрализирани“, без да причинят никакви щети, посочи министерството.

Това съобщение идва, след като властите на друг руски регион – Брянска област, граничеща с Украйна, вече казаха тази сутрин, че и там е бил свален украински дрон.

Инцидентът не е причинил „нито жертви, нито щети“, увери в Tелеграм губернаторът на Брянска област Александър Богомаз.

Освен това останки от три дрона са били открити през нощта по улиците на жилищните квартали на Белгород, столица на едноименна област, също граничеща с Украйна, съобщи областният управител Вячеслав Гладков.

По-късно днес представители на местните власти съобщиха, че голям пожар е избухнал снощи в петролна рафинерия в южното руско пристанище Туапсе, съобщава ДПА. Агенцията отбелязва, че това е ставало на фона на съобщенията за украински атаки с дронове в Южна Русия.

Пожарът обхванал площ от 200 квадратни метра, преди да бъде изгасен, съобщи местната администрация в Туапсе в социалната мрежа ВКонтакте. Стълбове черен дим се издигаха в небето над града, става ясно от видеа, а местни жители са чули експлозии. Руските власти не дадоха информация за причините за пожара.

В няколко канала в Телеграм обаче се появиха съобщения за предполагаеми атаки с дронове срещу рафинерията на черноморското крайбрежие в Краснодарския край, сравнително близо до Украйна.

РИА Новости предаде, че в района е бил забелязан безпилотен летателен апарат.

В хода на руската инвазия в Украйна се появяваха многократни съобщения за украински атаки срещу обекти на руска територия, включително с дронове. Украинските власти обикновено се въздържат да коментират подобни инциденти, отбелязва ДПА.

От началото на руската инвазия в Украйна през февруари 2022 г. населени места и инфраструктурни обекти в руските региони, граничещи с бившата съветска република, многократно са ставали мишени на удари, по-специално нанесени с дронове, и често смъртоносни, приписвани от Москва на украинската армия.

по информации на БТА

2 COMMENTS

  1. […] Припомняме, че вчера Украйна извърши атака с дрон срещу руска територия, но тя не причини никакви щети. Един от безпилотни летателни апарати се разби в района на руската столица Москва – нещо, което се случва за първи път, отбелязва Франс прес. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here