Министърът на културата Найден Тодоров: Няма основание да освободя директора на Народния театър

0
126

 

Говорим за линч, а това е обратното на правовата държава, към която се стремим, каза още той. Ако има основания да освободя директора на Народния театър, ще го направя, но такива няма, добави министър Тодоров.

Няма основание да освободя директора на Народния театър, каза министърът на културата Найден Тодоров в предаването „Неделя 150“ по БНР.

Министър Тодоров коментира казуса с уволнението на Александър Морфов – главен режисьор на Народния театър „Иван Вазов“, който преди дни беше уволнен от директора на театъра Васил Василев.

Личното ми мнение е, че уволнението на Александър Морфов не трябваше да се случва по подобен начин, допълни той. По думите му, артистите, които защитаваха Морфов, са поискали от него да освободи директора на театъра, въпреки че няма основание за това. Говорим за линч, а това е обратното на правовата държава, към която се стремим, каза още той. Ако има основания да освободя директора на Народния театър, ще го направя, но такива няма, добави министър Тодоров.

Проблемът в момента в Народния театър е разделението, което се получава между артистите, хора, които работят заедно, започват да не си говорят, да се гледат накриво, посочи още министър Тодоров. Министър Тодоров каза още, че вярва, че никога не е късно една рана да бъде оздравена и че ще се опита да говори и с двете страни по случая.

Източник: БТА, БНР

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here