Константин Мишев: Не вярвах в моята младост, че либералите ще надминат Гьобелс

0
423

 

Правят се на демократи, а са новата тоталитарна идеология

 

Един от първите активисти на СДС, синята легенда Константин Мишев, призова чрез пост във Фейсбук новите политици, претендиращи да са представители на демокрацията, да спрат да налагат идеологическите си разбирания на другите хора.

Ето какво написа Константин Мишев в социалната мрежа:

Ужасяващото левичарство в киното и театъра ме ужасява. Някакъв нов вид сталинизъм или фашизъм. Едни хора са прави и всички, които не са съгласни с тях – под ножа.

Ами Джон Войт лош актьор ли е? Неспособен ли е? Няма ли право да играе във филми или на сцената? Или да се изчегърта?

С какво е съгрешил? Защото е вярващ християнин ли? Защото е привърженик на републиканците в Щатите ли?

Не вярвах в моята младост, че либералите ще надминат Гьобелс. Ами и аз съм дете на 60-те години. И аз съм в някакъв или в много голям смисъл либерал. Защото съм за свободното право на хората да изберат какво ще харесват, какво ще говорят и какво ще подкрепят!

И сега на нашенска почва…

Спрете да налагате идеологическите си разбирания на другите хора. Спрете да драскате по вратите в театрите. Спрете да осирате площадите.

Спрете!

Или сте сподвижници на Ленин… ами същият Ленин беше казал за киното, че е най-важното за новата власт. И театърът е важен. И поезията е важна. И прозата не на последно място.

Не ви ли е срам. И не за друго, а защото ми се правите на либерални демократи. Ами не сте. Вие сте новата, зараждаща се тоталитарна идеология.

Това сте вие.

А той е среднощен каубой…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here