Русия показа кадри от унищожаването с „Ланцет“ на британски зенитно-ракетен комплекс Stormer HVM, доставен на Украйна

0
211

 

Министерството на отбраната на Русия обяви поражението на 75 артилерийски единици на въоръжените сили на Украйна в 114 района

 

Руското министерство на отбраната публикува кадри от унищожаването на зенитно-ракетния комплекс (ЗРК) Stormer HVM на въоръжените сили на Украйна, произведен от Великобритания, с високоточни боеприпаси „Ланцет“ по време на специалната военна операция, съобщават руски медии.

Във видеото са показани кадри от безпилотен летателен апарат на ЗРК Stormer HVM, кадри от камерата за насочване на боеприпасите на „Ланцет“ и унищожаването на противниковата система за ПВО, както и контрол на ликвидирането му от друг дрон.

Зенитно-ракетният комплекс е бил открит в донецкото направление на специална военна операция. След това е унищожен от високоточни боеприпаси.

[wonderplugin_video videotype=“mp4″ mp4=“https://www.big5.bg/wp-content/uploads/2023/03/поражение-ЗРК-Stormer-HVM-Ланцетом-1.mp4″ webm=““ poster=““ lightbox=0 lightboxsize=1 lightboxwidth=960 lightboxheight=540 autoopen=0 autoopendelay=0 autoclose=0 lightboxtitle=““ lightboxgroup=““ lightboxshownavigation=0 showimage=““ lightboxoptions=““ videowidth=600 videoheight=400 keepaspectratio=1 autoplay=0 loop=0 videocss=“position:relative;display:block;background-color:#000;overflow:hidden;max-width:100%;margin:0 auto;“ playbutton=“https://www.big5.bg/wp-content/plugins/wonderplugin-video-embed/engine/playvideo-64-64-0.png“]

По време на специална операция в Украйна през изминалото денонощие руските въоръжени сили унищожиха два контрабатарейни радара на американското производство на въоръжените сили на Украйна, съобщи ТАСС.

Това заяви в събота официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков.

„В районите на населените места Константиновка и Приволие на Донецката народна република бяха унищожени контрабатарейни радари, произведени от САЩ AN/TPQ-36 и AN/TPQ-50“, каза той.

Според него оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията на групировките войски (сили) на въоръжените сили на Русия са поразили 75 артилерийски единици на въоръжените сили на Украйна на огневи позиции, жива сила и техника в 114 района.

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here