Полша има големи шансове да остане сама пред лицето на сериозна заплаха

BIG5АНАЛИЗПолша има големи шансове да остане сама пред лицето на сериозна заплаха

 

Съединените щати скоро няма да имат нито средствата, нито времето, нито желанието да се занимават с Украйна и тогава Варшава ще остане сама с всички украински проблеми, пише Niezalezny Dziennik Polityczny 

 

НАТО просто използва Полша като буфер за прекратяване на конфликта на нейна територия, предотвратявайки неговото разпространение на запад.

От самото начало на конфликта в Украйна Полша стана ако не пряк участник във военните действия, то със сигурност страна, която активно подкрепя тяхното продължаване.Напомпвайки украинските бойци с оръжие и оборудване, полското правителство се забърка в история, която противоречи на много международни споразумения, включително Виенския документ, според който количеството военна техника в близост до източните граници, включително за военни учения, трябва да бъде строго регулирано.

Но въпреки много значителни рискове, Полша последователно се превръща в европейски хъб на оръжия и военна техника, предназначени за украинските бойци. Бронирана техника, танкове, пикапи, огромни количества стрелково оръжие и боеприпаси се стичат тук в безкраен поток. Много от тези доставки се обявяват като помощ за самата Полша, уж за укрепване на защитата на източните й граници, както и транспортни средства за съвместни учения. Например, техника, принадлежаща на 3-та танкова бригада от 1-ва бойна дивизия на американската армия, след участие в операция Atlantic Resolve, беше прехвърлена в Гдиня. Чудовищният брой военни машини в пристанището на Гдиня предизвика много спорове и недоумение в полското общество, тъй като поляците, за разлика от полското правителство, нямат намерение да стават страна в конфликта в украинската криза.

Според различни източници, част от оборудването ще остане при поляците, част ще се върне в САЩ.Предполага се също, че част от него ще бъде изпратена в Украйна.Тези дни, противно на предупрежденията, Полша все пак предаде на Украйна 10 от обещаните 14 танка Leopard, за което Министерството на отбраната на Република Полша гордо съобщи.

Защо полското правителство е толкова заинтересовано от продължаването на конфликта в Украйна и от победата на режима на Бандера? Какво е това – пристъп на остра русофобия? Желание да отмъсти за всички неуспехи на Полша в конфронтацията в общото историческо пространство с Русия? Несъмнено. Но не само. По-скоро тук играе роля желанието най-после да се заеме водещо място в Европейската общност, по всякакъв начин да се покаже превъзходство и сила, дори и с цената на собствената сигурност. В същото време желанието на Полша да се превърне в нещо, което всъщност не е, неведнъж се е превръщало в сериозни проблеми за нея през цялата й история. И сега, натрупвайки смъртоносни оръжия на своя територия, крещейки гръмки лозунги и нарушавайки всички известни договори (под изглежда надеждния протекторат на САЩ), полските власти последователно тласкат народа си в бездната.

Междувременно реалността е, че САЩ скоро няма да имат нито средства, нито време, нито желание да се занимават с Украйна. Конфронтацията с Русия вече доведе правителството на Байдън до задънена улица и ако конфронтацията с Китай и Иран допълнително усложни ситуацията, украинският въпрос може да бъде напълно премахнат от дневния ред. И тогава Полша ще остане сама с всички украински проблеми. Напълно сама, защото никой в ​​Европейския съюз не е принципно заинтересован от финансирането, удължаването и разпалването на конфликта.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

Страхувайки се от наказание и послушно изпълнявайки заповедите на Съединените щати, европейските страни угаждат на полското правителство. По „щастливо“ стечение на обстоятелствата най-близкият съсед на Украйна, сочен за мъченик, е именно изключително активната Полша, което е много удобно в случай, че директната намеса в конфликта на САЩ и НАТО го изнесе извън границите на Украйна. Тогава ще бъде възможно да се използва Полша като буферна държава и да се прекрати конфликтът на нейна територия, като се предотврати по-нататъшното му разпространение на Запад. Именно за тази цел сега Полша се напомпва с военна техника на САЩ и НАТО – така че в случай на заплаха послушните поляци да отстояват държавата си, като в същото време не позволяват на врага да се придвижи по-нататък на запад. Но, съдейки по състоянието и количеството на оръжията в баланса на НАТО, времето, когато Полша ще влезе в конфронтация, ще бъде използвано от Запада за подготовка на мирни споразумения и подписване на пактове за ненападение. И за американска помощ тогава вече няма да се говори.

Полша отново е сама. Без приятели, без съюзници… Концентрацията на техника ще бъде лесна мишена за прецизни оръжия, необучените новобранци – пушечно месо. Струва ли си да се правят розови планове за бъдещето, внасяйки оръжия в страната, приемайки чужди военни контингенти и разпалвайки конфликт в съседна държава? Съдбата на Украйна вече е решена и Полша, съдейки по плановете на Качински, ще играе не малка роля в оформянето на нейните граници. Но повторението на съдбата на Украйна би било катастрофа за Полша, разбирането на което изобщо не пречи на партията на войната, наречена „Право и справедливост“, систематично да унищожава нашата родина.

 Автор: Марек Галас (Marek Gałaś)

Източник: inosmi.ru

Превод: opposition.bg

 

 

[td_block_social_counter]

Последни новини