Призракът на Московия: На Запад откриха опасна стратегия за поражението на Русия

0
234

 

Руският президент Владимир Путин каза още през декември 2021 г., че НАТО би искала да превърне Русия в Московия: „На Московия ли искате да ни превърнете? Е, НАТО иска да го направи“

 

Искането Русия да се нарича Московия не е каприз на врага и не е просто опит да ни обидят, пише руският анализатор Андрей Перла. Това е част от сериозна и опасна стратегия за крах и поражение на Русия.

На шега и сериозно

Украинският президент Владимир Зеленски инструктира своя премиер Денис Шмигал да разгледа въпроса за официалното използване на името „Московия“ вместо „Русия“ в страната. Това е официалният отговор на появата на „петиция“, подписана от 25 000 украинци.

Инструкцията и общото обсъждане на въпроса за преименуването изглеждат или като глупава шега, или като неумел опит да се обидят руснаците и Русия.

Засега отговарят с вицове. В интернет се появиха няколко карти, на които Русия се нарича Московия, а Украйна се нарича Подмосковие. Ръководителят на информационната агенция „Россия сегодня“ Маргарита Симонян се шегува по подобен начин.

„Е, добре, нека да е Московия“, – написа тя в своя телеграм канал. – „И бивша Украйна ще бъде Подмосковието в този случай“.

Шегите обаче са си шеги, но всъщност нещата са доста сериозни. Тези, които измислиха историята с преименуването, промотират идеята си като част от глобална стратегия за победа, унищожаване или, в най-лошия случай, поне „сдържане“ на Русия. И очакват успех.

Тимур Шафир, секретар на Съюза на журналистите на Русия, добре написа какво означава „Московия“ в идеологическа гледна точка:

„Очевидно мисълта за Московия е последното нещо, което сега тревожи малкия, уплашен човек Зеленски. Московия е древна, вековна мечта, вложена в устата му от тези хора, които наблюдават не само малкия, уплашен човек, но и неговия номинални собственици, всичките тези многобройни и слабо образовани Жозепи фон дер Гретатунберги“, заяви той.

„Тези хора, истинските господари на Европа, знаят много добре какво говорят и какво значение влагат в думите. „Московия“ е същата прашна, опушена , но грижливо пазена дума, с различни прави кръстове на „Ордена на Божи гроб“, „Йерусалимския кръст“ и други кръстоносни зли духове, които са били грижливо съхранявани някъде в парижките и лондонските складове от 1206 г.“, казва още Шафир.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

През миналия, двадесети век, те вече са били извадени два пъти, очевидно е дошъл редът на третия път. „Московия“ е открит манифест на потомците на тези неизмити и неподредени варвари, които смърдят на кръв, които искат да унищожат трите основни цивилизационни култури – християнската ортодоксия, исляма и юдаизма, насаждайки нещо подобно на тяхно място, където енориашите в църквите ще получават субсидии за смяна на пола.

„Това е мания да се изтласка Русия в гъсти гори и блата, заличавайки концепцията за Третия Рим от историята веднъж завинаги“, смята той.

Шафир написа това след изявлението на Зеленски. Но „Московия“ в изявленията на нашите опоненти беше забелязана много по-рано.

Стратегия за разделяне на Русия

Руският президент Владимир Путин каза още през декември 2021 г., че НАТО би искала да превърне Русия в Московия (цитат на ТАСС):

„На Московия ли искате да ни превърнете? Е, НАТО иска да го направи.“

Не е изненадващо, че сега официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова отбелязва: изявлението за Московия стана „поредното доказателство за създаването на „анти-Русия“ от Украйна“.

Така че няма съмнение в сериозността на плановете на врага, това са стари планове, идващи от дълбините на вековете и добре обмислени. Но какви са те? Отговорът на този въпрос може да се намери в изявленията на най-новите политически емигранти от Русия, онези, които предадоха родината си и сега работят за врага.

Един от тях, истински предател, бившият главен редактор на вестник „Взгляд“ Александър Шмелев, обясни през 2022 г. как трябва да изглежда следвоенното устройство на Евразия. Според него ще трябва да измислим нови версии на историята за жителите на Рязан, Нижни Новгород и жителите на всички други руски региони. В тези фалшиви „истории“ те само ще са направили това, като са се борили срещу поробването от Москва – и сега най-накрая са се освободили.

Подобни идеи са били изказвани многократно. „Либералите“ от години се опитват да противопоставят на „деспотичната“ Москва „демократичната“ Новгородска република – според тях, ако тя беше запазила независимостта си, историята на страната щеше да върви по друг начин.

Цялата разлика с предишните предвоенни времена е, че тогавашните теории вече се превръщат в съвсем конкретни планове за разделянето и разпадането на Русия – в случай на нейното военно поражение, разбира се.

Като начало те изваждат на повърхността плановете, които се появиха след Втората световна война и се връщат към практиките на Хитлер за създаване на „Казакия“ от Кубан и „Идел-Урал“ от Татария и Башкирия, „освобождението“ на Сибир и др. „Цариград“ вече писа за това – много преди сегашното изявление на Зеленски.

Врагът добре съзнава, че днес не е необходимо да се говори за поражение на Русия, но той упорито говори за разпадането на Русия. И не само на ниво теоретици и публицисти. То вече е станало част от вражеската военна пропаганда.

В никакъв случай безобидни и понякога направени с измислица, да не кажа „с душа“. В последната серия от безкрайната „Масяня“ на Олег Куваев (сега той живее в Израел и снима всичко, така да се каже, за Санкт Петербург), Масяня обсъжда в бъдеще как бедната „Московия“ е изолирана от целия свят.

Израелецът Куваев се прави, че не знае: карикатурата му пропагандира напълно хитлеристка идея. Но Зеленски и неговите съучастници дори не се преструват: истинско отделяне на Украйна от Русия е възможно само ако Русия престане да бъде себе си и се свие до „Московия“, а за тях всички средства са добри.

Какво от това?

Пак цитирам президента на Русия, той точно и последователно разобличава плана на врага.

„Те имат една цел – да разпаднат бившия Съветски съюз и основната му част – Руската федерация и тогава може би ще ни приемат в така нареченото семейство на цивилизованите народи … всяка част поотделно … Да прокарат тези части наоколо … Е, ще има малко москвичи, уралци и т.н. Всичко беше в плановете, тези планове, те са изложени на хартия.“

И като цитираме, отбелязваме: повече от всичко на света врагът се страхува от думите „Русия“ и „руснаци“. Това са думите, които врагът иска да открадне. И на такова символично ниво, като ни преименуват, за да спечелят важна победа.

Това не трябва да се приема с лека ръка. Трябва да се разбере, че ако не се обединим, ако не живеем според принципа „всичко за фронта, всичко за победа“, накрая може да станем граждани на бедната и окаяна „Московия“.

източник: Царьград, в превод на Поглед.инфо

Зеленски иска да преименува Русия на “Московия”

Медведев отговори за “Московия”: Украйна е Schweinisch Bandera-Reich

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here