Politico: Украйна е загубила повече от 100 хиляди войници от началото на конфликта

BIG5ПРОФИЛPolitico: Украйна е загубила повече от 100 хиляди войници от началото на...

 

Според вестника много украински войници са загинали в Бахмут /Артемовск/

Над 100 000 украински военнослужещи, включително най-опитните войници и офицери, са загинали по време на конфликта в Украйна. Това съобщи вестник Politico в сряда, позовавайки се на оценки на американски служители.

Според изданието, Киев е загубил много войници в Бахмут (руско име – Артемовск). Затова сега САЩ спешно прехвърлят техника в Украйна и с ускорени темпове обучават украинската армия.

По-рано генерал-лейтенант Дъглас Симс – ръководител на дирекция „Операции“ на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, каза, че Министерството на отбраната на САЩ е обучило повече от 4000 украински войници от началото на войната в Украйна. Обучението се е провело и на територията на Съединените щати във Форт Сил (Оклахома), където украинските военни са били обучени да използват в бойни условия екипажа на батареята на ПВО Patriot.

„Украйна няма време за губене“

И в момента американските военни бързат с оборудване на бойното поле и продължават да тренират украинските сили с бързи темпове преди голяма офанзива срещу Русия, която се очаква до края на пролетта.

По време на виртуална среща на многонационалната контактна група по отбраната на Украйна американският министърът на отбраната Лойд Остин определи като неотложни действията в Украйна и заяви: „Украйна няма време за губене“.

Още пари за въоръжаване на Украйна

Припомняме, че в понеделник Пентагонът поиска от Конгреса 30,6 милиарда долара през фискалната 2024 г. за боеприпаси, което е увеличение с 5,8 милиарда долара от искането за фискална 2023 г., включително милиарди долари за боеприпаси, тактически и стратегически ракети, заедно с технологично развитие.

В допълнение към боеприпасите, бюджетната заявка на Пентагона включва също 37,7 милиарда долара за модернизиране на ядрената триада, както и 145 милиарда долара за доставки и 170 милиарда долара за научноизследователска, развойна технология и инженерство.

Заявката ва американското военно ведомство включва също така и 29,8 милиарда долара за „ракетно поражение и защита“; 11 милиарда долара за хиперзвукови и дозвукови ракети с голям обсег на действие; най-големият космически бюджет от 33,3 милиарда долара; 13,5 милиарда долара дейности в киберпространството; и 9,1 милиарда долара за Тихоокеанската инициатива за възпиране.

по материали на Politico; превод и редакция: BIG5

[td_block_social_counter]

Последни новини