Медведев: Няма какво да се церемоним с американците

BIG5ТЕМИ ОТ ДЕНЯМедведев: Няма какво да се церемоним с американците

 

„Въпреки че са необходими военни контакти, разбира се. Особено на фона на изявленията на американски помияри като сенатор Греъм, че трябва да се свалят руски самолети“

 

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в публикация в „Telegram“ оправда действията на авиацията на страната в случая с падналия в Черно море американски военно-разузнавателен дрон „MQ-9 Reaper“.

Освен това той е категoричен, че Москва няма „какво да се церемони с американците“, а също така предупреди „американските помияри от типа на сенатор Греъм“, че „с такива твари понякога стават авиационни произшествия“.

По думите на бившия руски президент, територията, където се е разиграла гонитбата, „е част от нашата територия, върху която се простира нашият суверенитет“.

„Общо взето, казано по-просто, американците са напълно откачени. Няма какво да се церемоним с тях. Въпреки че са необходими военни контакти, разбира се. Особено на фона на изявленията на американски помияри като сенатор Греъм, че трябва да се свалят руски самолети. Между другото, понякога се случват авиационни инциденти с такива твари“, завършва съобщението Медведев, предаде Агенция „Фокус“.

[td_block_social_counter]

Последни новини