Слави Трифонов за ПП: Тези хора не бива да имат власт. Те се опияняват от власт, това ги побърква

1
394

 

Попитан ще стане ли депутат, след като е водач на две листи, шоуменът и лидер на „Има такъв народ“ заяви: “Ще разберем“

 

Аз няма да се кандидатирам за президент. Това каза в интервю за BG VOICE лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Той обясни, че референдумът за президентска република няма нищо общо с президента Румен Радев.

Трифонов добави, че е имал подобна дискусия с президента Желев, който изразил мнение, че България е трябвало да бъде президентска република, но е имало повече хора, които са надделели за парламентарната република.

Оказва се, че вместо парламентът да управлява, управлява министър-председателят, констатира той. “Кирил Петков се обаждаше на неговата група или на Асен Василев, а ние трябваше да ги подкрепяме”, каза Трифонов и даде пример с фирми от енергийния сектор, които е трябвало да бъдат подкрепяни в пленарна зала.

“Тези хора не бива да имат власт. Познавам ги, общувал съм с тях на друго ниво. Те се опияняват от власт, това ги побърква и аз видях как се промениха за месеци”, подчерта той.

На въпрос с кого би се коалирала партията му, ако влезе в парламента, Трифонов заяви, че основно вижда хора, с които няма нищо общо. Въпреки занимавам се с това, защото не обичам да се предавам. Смятам, че има възможност да се направят някакви неща в рамките на това, което съм предприел като действия.

“Ако зависи от мен, ще направя всичко възможно да има работещ парламент“, подчерта той.

Попитан ще стане ли депутат, след като е водач на две листи, той заяви: “Ще разберем“.

“Нямам абсолютно никакви отношения с Бойко Борисов. Преди години бяхме приятели. В момента, в който той стана кмет и избра следваща политическа кариера, започна да има някакви претенции…“, обясни Трифонов и подчерта, че не е истина, че е искал половината от ГЕРБ.

“Съдя Кирил Петков за това, което каза. Съдя го и ще го осъдя, защото той няма никакви доказателства.

По повод песента на сценаристите му за Лена Бориславова, Трифонов заяви следното:

“Има разлика да те пипа по задника министър на икономиката и да теб да те назначават като адвокат на „Българската банка за развитие“ и има разлика ти да си говорител на премиера и тогава да те пипа по задника. Това са две различни пипания по задника.

И двамата нямат причини да имат сексуален живот. Той има 3 деца, а тя е сгодена за човек, който му е приятел. В чисто морален план, българинът не зная дали е сексист, но е патриархален и подобно нещо не му е харесало.

Няма атака. Една жена, която участва в политическия живот, е приела да носи такива шеги с нея, защото не е във функцията си на жена, а на говорител на министър-председателя. Всяка една жена трябва да е широко скроена, когато заема политически пост“, отсече Трифонов.

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here