Захарова коментира думите на прокурора на МНС с цитат от „Кучешко сърце“

0
200

 

Международният наказателен съд издаде вчера заповед за арест на руския президент Владимир Путин и детския омбудсман Мария Лвова-Белова

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова илюстрира с кадри от „Кучешко сърце“ думите на прокурора на Международния наказателен съд Карим Хан, че МНС възнамерява да търси сътрудничество с Русия за Украйна, въпреки решението на съда да издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин.

Говорителят на руското външно министерство публикува в канала си в Telegram кадри от филма „Кучешко сърце“ (бел.ред. – по едноименния роман на Булгаков) с цитат от председателя на комисията на къщата Швондер, който казва: „Това е такъв позор“. „Няма по-добър видео цитат, който да визуализира какво се случва“, написа Захарова.

[wonderplugin_video videotype=“mp4″ mp4=“https://www.big5.bg/wp-content/uploads/2023/03/поражение-ЗРК-Stormer-HVM-Ланцетом-2.mp4″ webm=““ poster=““ lightbox=0 lightboxsize=1 lightboxwidth=960 lightboxheight=540 autoopen=0 autoopendelay=0 autoclose=0 lightboxtitle=““ lightboxgroup=““ lightboxshownavigation=0 showimage=““ lightboxoptions=““ videowidth=600 videoheight=400 keepaspectratio=1 autoplay=0 loop=0 videocss=“position:relative;display:block;background-color:#000;overflow:hidden;max-width:100%;margin:0 auto;“ playbutton=“https://www.big5.bg/wp-content/plugins/wonderplugin-video-embed/engine/playvideo-64-64-0.png“]

 

Припомняме, че Международният наказателен съд вчера издаде заповед за арест на Владимир Путин и президентския комисар по правата на детето Мария Лвова-Белова. В документа се посочва, че вероятно са замесени във „военни престъпления, състоящи се в незаконна депортация на население (деца) и незаконно прехвърляне на население (деца) от окупираните територии на Украйна в Руската федерация“.

МНС е създаден с Римския статут от 1998 г. Той не е част от ООН и се отчита пред страните, които са ратифицирали статута. Русия, САЩ и Китай не са страни по статута.

През 2016 г. Путин подписа указ, според който Русия няма да стане член на МНС. Според руското външно министерство този съд „не оправда възлаганите на него надежди и не се превърна в наистина независим орган на международното правосъдие“.

Снощи прессекретарят на президента на Руската федерация нарече самата постановка на въпроса „възмутителна и неприемлива“ и напомни, че Руската федерация не признава юрисдикцията на Международния наказателен съд и смята решенията му за нищожни.

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here