Путин пристигна в Крим за деветата годишнина от анексирането му

0
141

 

Вчера руският президент проведе съвещание по въпроси, засягащи социално-икономическото развитие на Крим и Севастопол, които Руската федерация превърна в отделни свои субекти

 

Руският президент Владимир Путин пристигна днес в Крим – в деня на деветата годишнина от анексията на украинския полуостров от Русия през 2014 г., предават руските медии.

Путин е пристигнал с кола и шофирайки сам. По време на изненадващо посещение в Севастопол – главната база на руския Черноморски флот, Путин посети училище по изкуствата, придружен от местния губернатор Михаил Развожаев, което бе показано в ефир от телевизия „Росия-1“.

„Нашият президент Владимир Владимирович Путин умее да поднася изненади. В добрия смисъл на думата“, написа Развожаев в Телеграм.

Според него училището по изкуствата е трябвало да бъде открито днес с участието на руския лидер чрез видеовръзка, но „Владимир Владимирович взе, че пристигна лично. Самият той. Зад волана (на колата си). Защото в един исторически ден като днешния той винаги е със Севастопол и жителите му“, добави губернаторът.

Путин не се придържаше към строгия стил на обличане, традиционен за работното ежедневие: той пристигна в дънки и тъмен пуловер. В Крим сега е около 10 градуса по Целзий. Владика Тихон, водещ обиколката, обърна внимание на грифоните на фасадата на сградата и напомни, че от древни времена те са били символ на Херсонес. 

Разглеждайки фасадата на сградата на училището, Путин отбеляза, че „архитектурата е красива“ и попита директора на „Артек“ дали му харесва. „Страхотно!“, – каза Константин Федоренко. След като разгледа комплекса, Путин коментира: „Готино!“.

Владика Тихон забеляза, че никъде другаде няма такава художествена школа. „Трябва да търсим в Русия“, отговори му президентът. Владика Тихон каза, че там ще се обучават и образователни съветници.

На раздяла Путин поздрави всички за празника и махна с ръка, преди да се качи в колата. „Продължавайте в същия дух!“, пожела той.

Вчера Путин проведе съвещание по въпроси, засягащи социално-икономическото развитие на Крим и Севастопол, които Руската федерация превърна в отделни свои субекти, отбелязва ТАСС, изброявайки предишни негови посещения на полуострова.

За последен път Путин посети полуострова през юли 2020 г., когато посети корабостроителницата „Залив“ в град Керч, където даде старт на церемонията по залагането на бойни кораби за ВМС. През декември 2022 г. той дойде на Кримския мост, който се ремонтира след терористичната атака.

по информации на ТАСС, редакция: BIG5

Путин: Ще направя всичко, за да пресека заплахите за Крим и Севастопол

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here