Тръмп: Ще ме арестуват във вторник! Излизайте на протест!

0
168

 

Разследването на прокуратурата е свързано с изплатените от Тръмп 130 000 долара на порноактрисата Сторми Даниелс в края на октомври 2016 г.

 

Ще ме арестуват във вторник! Излизайте на протест! Това обяви бившият президент на САЩ Доналд Тръмп на социалната си мрежа Truth Social. Той допълни, че задържането му ще се случи във връзка с разследване на окръжната прокуратура на Манхатън.

Посланието на Тръмп гласи:

„Страница 2: СЕГА НЕЗАКОННИТЕ ТЕЧОВЕ ОТ КОРУМПИРАНА И СИЛНО ПОЛИТИЗИРАНА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА В МАНХАТЪН, КОЯТО Е ПОЗВОЛИЛА ПО НАСИЛНИЧЕСКО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН НОВИ ДАННИ ДА БЪДАТ ПРЕДСТАВЕНИ И ЧИЙТО ЛИДЕР Е ФИНАНСИРАН ОТ ДЖОРДЖ СОРОС, ПОКАЗВАТ, ЧЕ БЕЗ НАЛИЧИЕТО НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, КОЕТО ДА МОЖЕ ДА БЪДЕ ДОКАЗАНО И БАЗИРАНО НА СТАРА И НАПЪЛНО ИЗОБЛИЧЕНА (ОТ МНОГО ДРУГИ ПРОКУРОРИ!) ПРИКАЗКА, ВОДЕЩИЯТ И ТО С МНОГО КАНДИДАТ НА РЕПУБЛИКАНЦИТЕ И БИВШ ПРЕЗИДЕНТ НА СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ ЩЕ БЪДЕ АРЕСТУВАН ВЪВ ВТОРНИК СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА. ПРОТЕСТИРАЙТЕ, ВЪРНЕТЕ НАЦИЯТА НИ!“

Изображение

Разследването на прокуратурата е свързано с изплатените от Тръмп 130 000 долара на порноактрисата Сторми Даниелс в края на октомври 2016 г., дни преди президентските избори, за да „спечели“ мълчанието й и да не позволи аферата им от 10 години по-рано да излезе наяве.

Тръмп отрича обвинението, по което главен свидетел е бившият му личен адвокат Майкъл Коен. Коен твърди, че лично е осигурил сумата. Изплащането само по себе си не е незаконно. Там е работата, че впоследствие пари на компанията са предоставени на Коен (да покрият разходите му) и са отразени по неправилен начин.

„Ню Йорк Таймс“ съобщи в петък, че дори срещу Тръмп да бъде повдигнато обвинение, осъждането му или изпращането му в затвора би било „предизвикателство“, тъй като делото срещу него „почива на непроверена и следователно рискована правна теория, включваща сложно взаимодействие на закони, всички от които са престъпления от ниска степен“. Според изданието максималната присъда, която Тръмп може да получи е до четири години затвор.

В петък вечерта настоящият адвокат на бившия президент Джоузеф Такопина увери, че ако срещу Тръмп бъдат повдигнати обвинения, президентът спокойно ще приеме решението на прокуратурата.

„Ще следваме нормалната процедура, ако се стигне до това“, обяви той пред „Си Ен Би Си“.

По данни на „Ен Би Си“ приближени на Тръмп посъветвали бившия държавен глава да не организира протести, защото са загрижени за това как ще бъдат възприети в Америка масови демонстрации по улиците на Манхатън, малко повече от 2 години след безпрецедентното щурмуване на Капитолия от фанатизирани тръмписти.

Бившият президент, който разполага с денонощна охрана от тайните служби на САЩ, почти не напуска резиденцията си Мар-а-Лаго, Флорида. Съгласно закон на Флорида губернаторът е отговорен да гарантира, че дадено лице на територията на щата ще бъде арестувано и предадено на друг щат, ако то е обвинявано в престъпление.

Законът обаче дава правомощието на губернатора да поиска провеждането на допълнително разследване, преди обвиняемият да бъде екстрадиран, ако ответникът откаже да се съобрази с екстрадицията.

Тръмп: Завърнах се! Facebook и YouTube възстановиха профилите му

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here