Не се ли вижда, че Украйна е превърната в опитно поле на военно-промишлените комплекси на ядрените сили?

BIG5ТЕМИ ОТ ДЕНЯНе се ли вижда, че Украйна е превърната в опитно поле на...

 

От първия ден на войната в Украйна я нарекох – налудна! Произнесох се за мир и преговори.

 

Когато продължи войната и се виждаше перспективата Русия да се натика в прегръдките на Китай, отново писах за мир и преговори.

Днес, след толкова жертви и разрушения от двете страни, не бива да оставаме безразлични. Според някои американски оценки загиналите във военните действия от двете страни са около 500 хиляди! Убити са мъже в силата си! Отделно са жертвите сред мирното население. Има милиони бежанци!

Цяла генерация мъже на Украйна е избита или осакатена. Вече не разбирам мотивацията на Зеленски и компания.

Не разбирам лозунга „война до победа!“. Няма значение кой и защо го издига. Всяко нещо си има цена. Не се ли вижда, че Украйна е превърната в опитно поле на военно-промишлените комплекси на ядрените сили? Не се ли разбира, че този сблъсък е от такъв характер, че всеки момент може да излезе извън контрол?

Геополитическото разделение отдавна е започнало и то е необратимо. Предстоят много години, докато се стигне до яснота и общо съгласие в това разделение. Години на постоянни войни ли искаме да има? И то с постоянен риск да се изпепели планетата. Не е ли по-добре да се научим да се разбираме и по най-тежки и сложни въпроси?

Да настояваме за мир! За проява на разум.

Коментар на Петко Симеонов във Фейсбук

[td_block_social_counter]

Последни новини