Председателят на руската Дума предложи дейността на Съда в Хага да бъде забранена в Русия

0
187

 

Володин подчерта, че върховният главнокомандващ трябва да има право да защитава гражданите на Руската федерация, когато международните структури вземат противоконституционни решения

 

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин предлага да се разработят поправки в законодателството, които да забранят дейността на Международния наказателен съд (МНС) на територията на Руската федерация и да въведат наказание за съдействието му.

„Необходимо е да се разработят промени в законодателството“, написа той в своя канал в Telegram в събота. Според Володин е необходимо да се предвиди отговорност за подкрепа и подпомагане на МНС, предава ТАСС.

Председателят на долната камара на руския парламент също така посочи важността на работата за сключване на двустранни споразумения с приятелски страни, които да предвиждат взаимно отказ от сътрудничество с МНС.

„Върховният главнокомандващ трябва да има право да защитава гражданите на Руската федерация при вземането на противоконституционни решения от международни структури“, подчерта председателят на Държавната дума.

Володин припомни, че през 2002 г. САЩ приеха специален закон за защита на военния персонал, според който нито един американски гражданин или съюзник не може да бъде арестуван или задържан по заповед на МНС. Нещо повече, той позволява на Вашингтон да започне военна намеса, ако на подсъдимата скамейка са американски военни, официални лица и политици, отбеляза председателят на Държавната дума.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

„Що се отнася до нашата страна, в руската конституция националното законодателство има приоритет пред международното. На територията на Русия решенията на Международния наказателен съд, Европейския съд по правата на човека и други марионетни институции, използвани от Вашингтон, за да преследват своите интереси, не се прилагат. Имайки предвид международния опит, е редно тази работа да продължи“, казва Володин.

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here