Румен Петков: В лицето на ЛЕВИЦАТА! гражданите имат гарант за държавността

0
252

 

Посещението на Си Дзинпин в Русия е фундаментално по своя характер

 

„Тази предизборна кампания създава впечатление за вялост и предрешеност, отчитайки поведението на някои от участниците. Без съмнение имаме външно вмешателство. Имам предвид американското посолство и фаворизирането на коалицията ДБ и ПП. Има и защо, защото Иван Костов продаде на американците ТЕЦ Марица 1 и 2 и те сега връщат жеста на Демократична България.“ Това каза в предаване на Поглед инфо, пред Валентин Кардамски, Румен Петков от ЛЕВИЦАТА! и лидер на АБВ.

„ЛЕВИЦАТА е решение, а не част от проблема. Тя е покана към онези 700 000 ляво мислещи и ангажирани българи, които на последните избори не излязоха да гласуват и да се включат в обществено-политическия живот“, каза Петков.

„Убеден съм, че ЛЕВИЦАТА ще влезе в НС поне по две причини. Нашето общество се нуждае от истината и ЛЕВИЦАТА я показва. Вероятно в някои аспекти не се харесва на всички. Втората е, че обществото ни се нуждае от силна държава – от мир и спокойствие. Смея да твърдя, че ЛЕВИЦАТА е една от двете партийни формации, които са категорично и еднозначно против коалиция на войната. Другата е Възраждане. Не знам дали обществото е готово да премълчи факта, че в предния парламент се говореше за евроатлантическо мнозинство, а не за правителство на българските граждани. ЛЕВИЦАТА е гарант, че няма да бъде допусната коалиция на войната, от каквато бяхме потърпевши в предното Народно събрание“, категоричен беше Румен Петков.

Попитан дали защото открито се обявяват срещу влизането във войната е възможно от ЛЕВИЦАТА да бъдат взети с фалшификация гласове, Петков каза: „Безпокоя се, че връщането на хартиената бюлетина може да обслужи такава манипулация. И че повече от година нямаме отговор от ДАНС как се гарантира хигиената на машините? Кой отговаря за сигурността им и че няма да бъдат пипани? На последните два хартиени вота стигнахме до 400 000 невалидни бюлетини. Всеки трезвомислещ българин съзнава, че това е груба манипулация. 400 000 невалидни гласа са една солидна парламентарна група“, обясни Петков.

Попитан с какво политиките на ЛЕВИЦАТА са по-различни от тези на БСП, Румен Петков отговори: „Поне по три неща. Първото е отношението към военната операция в Украйна. Когато ти говориш, че си против войната и си член на правителство, което гласува санкциите, милиарди да отиват за Украйна, си непочтен и лъжеш. Втората разлика е в принципното отношение в контрола върху цените на стоките от първа необходимост. Когато кажеш, че ще сложиш таван на цената, не можеш да не го направиш. Докато ние предложихме, което незабавно беше прието от служебното правителство за таван на надценките. Третият въпрос е отношението ни към държавата и икономиката. За нас е важно възстановяването на държавата. Ние трябва да имаме отношение към икономиката, което да гарантира просперитета на държавата. Ние не виждаме ли, че финансовият капитал доминира над индустриалния? В наше лице гражданите имат гарант за държавността.“

Попитан дали, след като АБВ подкрепяше Български възход на Стефан Янев, а парламентарната му група гласува ЗА предоставянето на оръжия за Украйна, са развалили отношенията си, Петков каза: „Същият ден съм информирал Стефан Янев, че отношенията ни са дотук.“

 

САЩ не търсят партньори, а слуги. Европа е част от слугинажа. Слугинажът е водещ в работата на европейските институции през последните 10 години.

„Посещението на Си Дзинпин в Русия е фундаментално по своя характер. В нашите, европейските и американските медии сме свидетели на блестящо отсъствие на новината и важните аспекти от нея“, коментира Румен Петков.

„На срещата бе казано: Решителна взаимна подкрепа в защита на основните интереси на другия, преди всичко суверенитета, териториалната цялост, сигурността и развитието. Русия и Китай превъзхождат такава форма на съвместно участие във военен блок, на междудържавно сътрудничество. Нямаме блоков или конфронтационен характер и не сме насочени срещу трети държави. Хегемонизмът, едностранчивостта и протекционизмът са все още разпространени. Опитите за замяна на общоприетите принципи и норми на международното право с „основан на правила ред“ са неприемливи. Сиреч, Русия и Китай казаха на света, че той вече е друг“, цитира Румен Петков, тълкувайки част от казаното на срещата между двамата държавни глави.

По думите му, двамата държавни глави ясно са заявили, че БРИКС е незаобиколим фактор в международната политика, както и че са се договорили външните министри и шефовете им на служби да имат ежедневни съвместни срещи, обмен и заседания.

„Същевременно Европа подминава най-големия терористичен акт – взривяването на Северен поток 1 и 2. ООН също го подминава. Русия и Китай внесоха в Съвета за сигурност текст по въпроса, но другите държави си мълчат, вероятно защото САЩ и Великобритания са съучастници в терористичния акт?“

„Европа и САЩ участваме в процесите като един не всичко разбиращ зрител. Европа пропусна през последните 10 години да се утвърди като авторитет, като формиращ политиките. Тя се държи като един слуга, а не това бе идеята на Шуман при създаването ѝ. Слугинажът е водещ в работата на европейските институции през последните 10 години, загърбването на европейския интерес е видим. На зрителя му е позволено само да ръкопляска и мълчи. Европа не е слуга. Голямата трагедия на САЩ е, че не търсят партньори, а слуги, а нашата голяма трагедия е, че сме част от слугинажа“, каза Румен Петков.

източник: Поглед.инфо

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here