По искане на Лена Бориславова: Съдът запорира 40 000 лв. на фирма на Слави Трифонов

0
140

 

По искане на Лена Бориславова Софийският градски съд е наложил запор за 40 000 лв. на сметки на фирмата на Слави Трифонов „Седем-осми“, пише „Сега“.

Обезпечителните мерки са наложени по гражданското дело за вреди, които бившата началничка на кабинета на премиера Кирил Петков заведе срещу компанията на лидера на ИТН.

Поводът за делото е „Песен за Лена“, която беше пусната в социалните мрежи и партийната тв „7/8“ преди месец. В нея Бориславова е главен герой, а текстът прекрачва всякакви граници на политическа сатира с добър вкус. В иска си Бориславова обяснява колко засегната и разстроена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи.

Когато заведе делото срещу „Седем-осми“, Бориславова се закани, че „след сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки“. Все още няма информация за други внесени искове.

Бориславова отказа да участва на изборите през миналия октомври, но сега е кандидат-депутат от ПП-ДБ – втора в софийската листа за 24 МИР, след съпредседателя на ДБ Христо Иванов.

Междувременно заради „Песен за Лена“ срещу „Седем-осми“ АД беше образувано и производство за дискриминация. Жалбата пред Комисията за защита от дискриминация обаче не е подадена от Бориславова, която в момента е кандидат за депутат. Сигналът е пуснат от Геновева Тишева, която кара втори мандат като член на Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here