Гръцката полиция арестува двама пакистанци, заподозрени за подготовка на атентат в Атина

BIG5АКТУАЛНОГръцката полиция арестува двама пакистанци, заподозрени за подготовка на атентат в Атина

 

Целели са предизвикването на хаос и много жертви

 

Гръцката полиция разби терористична мрежа, подготвяла атентат с много жертви. Двама от заподозрените терористи са арестувани, предава кореспондентът на БНР в Атина.

Според първоначалната информация от полицията спряна е подготовката за атентат срещу еврейски център в Атина, който е трябвало да бъде нападнат с отровен газ и да доведе до много жертви.

Арестувани са двама пакистанци, заподозрени, че са подготвяли атентата. Търсили са и включване на няколко още лица, за да се предизвика паника и да се увеличи броят на жертвите, смятат органите на реда в южната ни съседка.

Терористичната мрежа е получавала задачи и е ръководена от чужбина. Целта на дейността в Гърция е била насочена срещу обществени сгради, посещавани от много хора, сред които чужденци, за да се създаде чувство на заплаха в страната, съобщават властите.

В списъка с евентуални цели фигурират още няколко обекта, информират от Държавната агенция за национална сигурност на Гърция, която е действала съвместно с полицията. Разследването продължава.

[td_block_social_counter]

Последни новини