Кирил Петков: Ние сме първи, ще предложим правителство на малцинството, Асен Василев ще е премиер

0
271

 

Ще предложим правителство на малцинството, харесвам Асен Василев за премиер. Това стана ясно от думите на Кирил Петков пред Нова тв.

 

Единствената възможност да имаме убедително и ясно правителство, с ясни политика, има, ако ПП-ДБ е първа, заяви в ефира на Нова телевизия съпредседателя на ПП Кирил Петков.

„Ще има правителство, ако ние сме първи. То ще е с много ясна програма от 5 точки, ще има фокус върху българското земеделие и с приоритет върху българските храни“, каза той.

„На пети избори сме вече. Готови сме да говорим с всички за важните политики“, каза той и добави, че според него е кощунство някоя партия да не подкрепи приоритети за пореден път.

„Нашата коалиция, която е от 8 партии, плюс 77 граждански организации, ще сложи позитивна и ясно политика, която гледа в бъдещето напред. В момента всеки гледа да си вдигне електората.

Г-н Борисов също знае, той е цар един ден да казва едно, а друг ден да казва друго, но с ясна позитивна политика, няма шанс да не ни подкрепят“, смята още бившият премиер.

„Отиваме на пети избори, но нашата програма е само позитивна и решава проблемите на хората. Ще поканим всички на разговори за политики“, каза Петков.

„Ще говорим с всички, няма да изпадаме в изолация на неговорене, но няма да приемем с ГЕРБ да управляваме. Ще покажем какъв ще е кабинетът и какви ще са стъпките, за да се стигне до прогнозираните резултати. Ще им кажем, че е време с реални действия да покажат, че искат да помогнат на България“, каза още бившият премиер.

„Невъзможно е да подкрепим втория. Ние виждаме, че сме с преднина даже пред вторите. Ние сме водещи преди изборите. Очаквам с 5% да водим. Няма как това да се промени“, категоричен бе Петков и изключи всякаква опция обединението да подкрепи която и да е друга партия.

„Цената да не подкрепиш с всеки избори се увеличава. Няма политическа партия в България, което да не осъзнава, че ако не подкрепи нашите 5 позитивни политики – цените на храните, здравеопазване, земеделие, неща, за които всички говорим, е грешка. Мандатът ще е при нас, защото ще сме победители“, каза той.

„На хората им омръзна с това „първи“, „втори“, „трети‘, „пети“. Ще предложим ясно политически изразено правителство. Към момента не сме раздавали постове, но всички сме готови да заемем такива, за да се проведат тези 5 политики“, каза Петков.

„След изборната победа ще седнем и ще обсъдим кой ще предложим за премиер. Аз лично много харесвам Асен Василев, който има всички качества. Всички партии в обединението ще решим кой състав би бил най-ползотворен тези политики да се случат“, заяви политикът.

„Борисов много интересно говори, че сме управлявали 2 години. Управлявали сме обаче само 164 работни дни“, подчерта Петков.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here