Кирил Петков: Ние сме първи, ще предложим правителство на малцинството, Асен Василев ще е премиер

BIG5АКТУАЛНОКирил Петков: Ние сме първи, ще предложим правителство на малцинството, Асен Василев...

 

Ще предложим правителство на малцинството, харесвам Асен Василев за премиер. Това стана ясно от думите на Кирил Петков пред Нова тв.

 

Единствената възможност да имаме убедително и ясно правителство, с ясни политика, има, ако ПП-ДБ е първа, заяви в ефира на Нова телевизия съпредседателя на ПП Кирил Петков.

„Ще има правителство, ако ние сме първи. То ще е с много ясна програма от 5 точки, ще има фокус върху българското земеделие и с приоритет върху българските храни“, каза той.

„На пети избори сме вече. Готови сме да говорим с всички за важните политики“, каза той и добави, че според него е кощунство някоя партия да не подкрепи приоритети за пореден път.

„Нашата коалиция, която е от 8 партии, плюс 77 граждански организации, ще сложи позитивна и ясно политика, която гледа в бъдещето напред. В момента всеки гледа да си вдигне електората.

Г-н Борисов също знае, той е цар един ден да казва едно, а друг ден да казва друго, но с ясна позитивна политика, няма шанс да не ни подкрепят“, смята още бившият премиер.

„Отиваме на пети избори, но нашата програма е само позитивна и решава проблемите на хората. Ще поканим всички на разговори за политики“, каза Петков.

„Ще говорим с всички, няма да изпадаме в изолация на неговорене, но няма да приемем с ГЕРБ да управляваме. Ще покажем какъв ще е кабинетът и какви ще са стъпките, за да се стигне до прогнозираните резултати. Ще им кажем, че е време с реални действия да покажат, че искат да помогнат на България“, каза още бившият премиер.

„Невъзможно е да подкрепим втория. Ние виждаме, че сме с преднина даже пред вторите. Ние сме водещи преди изборите. Очаквам с 5% да водим. Няма как това да се промени“, категоричен бе Петков и изключи всякаква опция обединението да подкрепи която и да е друга партия.

„Цената да не подкрепиш с всеки избори се увеличава. Няма политическа партия в България, което да не осъзнава, че ако не подкрепи нашите 5 позитивни политики – цените на храните, здравеопазване, земеделие, неща, за които всички говорим, е грешка. Мандатът ще е при нас, защото ще сме победители“, каза той.

„На хората им омръзна с това „първи“, „втори“, „трети‘, „пети“. Ще предложим ясно политически изразено правителство. Към момента не сме раздавали постове, но всички сме готови да заемем такива, за да се проведат тези 5 политики“, каза Петков.

„След изборната победа ще седнем и ще обсъдим кой ще предложим за премиер. Аз лично много харесвам Асен Василев, който има всички качества. Всички партии в обединението ще решим кой състав би бил най-ползотворен тези политики да се случат“, заяви политикът.

„Борисов много интересно говори, че сме управлявали 2 години. Управлявали сме обаче само 164 работни дни“, подчерта Петков.

[td_block_social_counter]

Последни новини