Китай ще си сътрудничи с руската армия във всички сфери и предупреди САЩ за провокациите

0
179

 

Това включва поддържане на регионалния мир и сигурност, защита на международната справедливост и правосъдие

 

Отношенията между Китай и Русия не са военно-политически съюз, подобен на тези, създадени в епохата на Студената война, те превъзхождат този модел, заяви говорителят на китайското министерство на отбраната Тан Кефей, като подчерта, че руско-китайските отношения са с неангажиращ, неконфронтационен и нецелеви характер, предава dir.bg, позовавайки се на ТАСС.

Той отбеляза, че Народноосвободителната армия на Китай възнамерява да засили сътрудничеството си с руските въоръжени сили в бъдеще. Това включва поддържане на регионалния мир и сигурност съвместно с руската армия, защита на международната справедливост и правосъдие, както и развитие на взаимното доверие във военната сфера.

Китайската освободителна армия ще засили сътрудничеството си с руските въоръжени сили и редовно ще провеждат съвместни въздушни и морски патрули.

„Китайската армия възнамерява да положи съвместни усилия с руските въоръжени сили за изпълнение на важния консенсус, постигнат между двамата държавни глави, постепенно да засили стратегическата координация и редовно да провежда съвместни учения и патрули в морето и въздуха“, подчерта служителят на Министерството на отбраната на КНР.

Що се отнася до съвместните учения на военноморските сили на Русия, Китай и Иран, китайското министерство на отбраната оценява положителния им принос за защитата на морската сигурност и укрепването на стабилността, добави Танг Кефей.

Той също така заяви, че китайските и руските въоръжени сили редовно ще провеждат съвместни въздушни и морски патрули.

Армията Китай ще предприеме всички необходими мерки за защита на националния суверенитет в Южнокитайско море.

А сътрудничеството на Австралия, Великобритания и САЩ по отношение на ядрените подводници ще предизвикат нова надпревара във въоръжаването.

снимка: съвместно военно учение „Восток 2022“ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here