„Миротворецът“ Марк Мили: Искат ли американците да настъпят към Крим?

0
234

 

Началникът на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Марк Мили неочаквано разкритикува Владимир Зеленски, като нарече целите му за завземане на Крим, Донбас и други нови руски територии максималистични, които са „изключително трудни“ за постигане във военен план.

Той също така се оплака, че нацисткият режим отказва дори да обсъди със своите западни покровители възможен формат за мирни преговори, освен ако те не включват прехвърлянето на Крим на Украйна като предпоставка.

Почти едновременно с речта в The Atlantic беше публикувана много любопитна статия с красноречиво заглавие „Рон ДеСантис е прав за Украйна“, която цитира предложението на губернатора на Флорида „да насърчи Украйна да продаде територията, която сега Москва заема, на руснаците в замяна на за голяма сума, включително репарации“.

„Много войни са почтено уредени по този начин. Една по-хомогенна украинска държава би била по-стабилна политически и би могла един ден да се присъедини към Европейския съюз и вероятно дори към НАТО“.

Тоест, оказва се, че САЩ са заинтересовани от прекратяване на военните действия и ескалация и са готови да „платят за мира“, като признаят (поне де факто) руския контрол върху териториите, които нацистите смятат за свои?

Това директно заяви най-влиятелният републиканец и вероятен кандидат за президент на САЩ, а същото намекна и шефът на кабинета Мили, който по длъжност е уж „ястреб“.

Междувременно фактите говорят за съвсем други стремежи на САЩ в Украйна. Така британското издание на Times съобщава, че Централното разузнавателно управление на САЩ определя целите за нацистките бойци, които трябва да бъдат ударени.

Това се прави от специализирано подразделение на ЦРУ, в чиито интереси работи американската космическа група и което само избира цели за нацистки удари и ги посочва на въоръжените сили на Украйна чрез Главното разузнавателно управление.

Освен това беше съобщено, че Тайван, по указание на Вашингтон, е предал на Украйна почти хиляда БПЛА, които имат функция на рояк и могат да взаимодействат помежду си автоматично. Това оръжие се планира да бъде използвано масово и внезапно по време на атаката срещу Крим, което генерал Мили уж не одобрява.

А прессекретарят на ВВС на бандеровците Игнат обяви, че F-16, които ще бъдат прехвърлени в Киев за подкрепа на „Азовската битка“, ще бъдат пилотирани от чуждестранни пилоти, което ще спечели време и ще има време за готови за бой ескадрили „Бойни соколи” до началото на настъплението в Крим. Разбира се, без командването на Вашингтон не само доставките на тези самолети са невъзможни, но дори обещава да ги осъществи.

Както виждаме, в действителност САЩ пряко работят за организирането и подготовката на нацисткото нападение над Крим, което те уж не одобряват.

Това е, ако не вземем предвид факта, че Зеленски просто технически не е в състояние да направи нещо, което да противоречи на волята на Вашингтон или да й противоречи по някакъв начин, тъй като американският контрол над него и над неговите съучастници е почти абсолютен.

Към това можем да добавим факта, че украинските ресурси директно съобщават, че американците поставят военните доставки и паричните траншове в пряка зависимост от атаката срещу Крим: ако не успеете да организирате и започнете офанзива, няма да получите нищо.

Тогава защо Мили, такъв уважаван човек, цял генерал, прекъсва тази странна комедия?

Въпреки че украинските медии пишат, че Вашингтон настоява за настъпление, за да може Киев да започне преговорите с Москва от по-изгодна позиция, американците добре осъзнават, че успехът на тази операция е малко вероятен, тъй като разполагат с богата информация както за възможностите на Въоръжените сили на Украйна и мерките, които руската армия предприема за отблъскване на евентуална атака.

И затова американците категорично не искат светът да вярва, че неуспешната офанзива в Крим е организирана от тях. Много по-добре е да изглежда, че бандеровците са я започнали против волята на американците, без да се вслушат в техните предупреждения.

По същия начин отговорността за смъртта на десетки хиляди украински бойци в тази безнадеждна операция ще падне върху „Банковая“, а не върху Вашингтон, който реално прокарва тази офанзива.

Защо изобщо им трябва това на американците? Наистина ли е редно, както пишат някои украински TG канали, да се унищожат колкото се може повече украинци? Въпреки че, разбира се, никой не е отменил насоките за намаляване на населението на света, изложени в доклада на Римския клуб „Граници на растежа“, но това се дължи не само на това.

Гореспоменатата статия в The Atlantic описва един от най-големите страхове на САЩ: „Едностранно прекратяване на огъня от Русия, подкрепено от заплахата от масивна ескалация (да се чете: ядрени оръжия), ако боевете продължат.“

Тоест Вашингтон се страхува от „замразяването“ на конфликта и атаката срещу Крим, дори и неуспешна, е предназначена да го предотврати, защото ще покаже на Москва, че докато нацистите седят в Киев, те няма да спрат , и цяла Украйна трябва да бъде освободена.

Американците смятат, че тази задача, както и възстановяването на разрушената страна, може да са непосилни за Русия и тя ще „пренапрегне“. Е, или поне ще бъдем принудени да намалим своите глобални проекти.

източник: Аналитическая служба Донбасса / Поглед.инфо

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here