Лула да Силва призова за създаване на група за споразумение между Русия и Украйна

0
197
epa10572319 Brazilian President Luiz Inacio Lula da Silva is seen during a signing ceremony with Chinese President Xi Jinping (not pictured) held at the Great Hall of the People in Beijing, China, 14 April 2023. EPA/KEN ISHII / POOL

 

Бразилският президент е обсъдил идеята с китайския си колега Си Дзинпин

 

Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва призова отново за създаване на група от страни, които да работят за постигането на споразумение между Русия и Украйна, съобщава БТА, позовавайки се на световните агенции.

Лула обърна внимание на факта, че по-рано тази седмица е обсъдил тази идея с китайския президент Си Дзинпин.

„Мисля, че трябва да седнем на една маса и да кажем „стига толкова, нека да започнем да говорим“, защото войната никога не е носила и няма да донесе никаква полза на човечеството“, заяви Лула да Силва.

Бразилският президент каза това пред журналисти в Абу Даби, където приключва обиколката му в Азия.

Лула поясни, че се опитва да създаде група от лидери, които „предпочитат да говорят за мир, вместо за война“, като назова поименно китайския лидер Си Дзинпин и президента на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

Групата трябва да бъде аналог на Г-20, която беше създадена, за да спаси световната икономика, която тогава се намираше в криза, подчерта бразилският лидер.

Си: Китай и Бразилия трябва да задълбочат практическото си сътрудничество

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here