Вътрешният министър на Турция: Целият свят мрази САЩ, Европа е американска пешка

0
411

 

„Има Америка. Европа е вагон в американския влак. В нея няма нищо специално“

 

Министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу заяви на среща с младежи в Истанбул, че целият свят мрази САЩ, пише вестник „Айдънлък“, цитиран от „Фокус“.

„Америка продължава да губи репутацията си, <…> целият свят мрази Америка. <…> Европа е пешката на Америка в Африка, всички африкански държави мразят държавите, които ги експлоатират“, заяви вътрешният министър на югоиюзточната ни съседка.

Според него няма такова нещо като Европа, нейната роля не трябва да се преувеличава.

„Има Америка. Европа е вагон в американския влак. В нея няма нищо специално“, продължи високопоставеният турски служител.

Европейските лидери непрекъснато се дискредитират, населението застарява, Европа изпитва трудности в производството, посочи Сойлу.

Той подчерта, че Западът вече е загубил доминацията си над останалия свят.

„Те вече нямат такава доминация, но се опитват да запазят своите привички. <…> Турция променя историята. Тези избори са тези, в които тази история напълно ще се промени. Ето защо Америка натиска, Европа натиска. Ето защо Кандил (планина в Северен Ирак, където според Анкара се крият забранената Кюрдска работническа партия) са в паника, а ПКК натиска Тук не става въпрос за избирането на Реджеп Таийп Ердоган, това е изборът на бъдещите поколения на Турция, изборът на пълната независимост на Турция“, заяви министърът.

Президентските и парламентарните избори в Турция са насрочени за 14 май. За поста ще се борят действащият държавен глава Реджеп Тайип Ердоган, единствен кандидат от Републиканския алианс; Кемал Кълъчдароглу, представляващ опозиционния Народен алианс; Лидерът на партията Мемлекет Мухарем Индже и кандидатът на алианса Ата Синан Оган.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here