Сформираха ръководствата на шестте парламентарни групи в 49-ото НС

0
183

 

Народните представители сформираха шестте парламентарни групи в рамките на новия парламент. Ръководствата на парламентарно представените партии бяха представени от председателя на 49-ото НС Росен Желязков.

Председател на първата политическа сила ГЕРБ-СДС е Десислава Атанасова. Нейни заместници са Деница Сачева, Теменужка Петкова и Румен Христов. За секретар бе избран Евгения Алексиева.

Съпредседатели на ПГ на „ПП-ДБ“ ще бъдат Николай Денков и Атанас Атанасов. За заместник-председатели са избрани Калина Константинова, Владислав Панев, Людмила Илиева, Мирослав Иванов, Надежда Йорданова и Стою Стоев. Секретар е Татяна Султанова.

Костадин Костадинов ще бъде председател на ПГ на „Възраждане“. Заместник-председател ще бъде Петър Петров, а Николай Дренчев ще бъде секретар на партията.

Мустафа Карадайъ ще бъде председател на ПГ на ДПС. Негови заместници ще бъдат Йордан Цонев, Халил Летифов и Хамид Хамид. Секретар на партията ще бъде Адлен Шевкед.

Корнелия Нинова ще бъде председател на ПГ на БСП. За заместник-председатели на БСП са избрани Георги Свиленски, Атанас Зафиров, Иван Ченчев и Христо Проданов. Секретари на партията ще бъдат Ирена Анастасова и Деян Дечев.

Председател на ПГ на „Има такъв народ“ ще бъде Тошко Йорданов. Заместници ще бъдат Ивайло Вълчев и Филип Станев. За секретар е избран Станислав Балабанов.

Свързани теми:

Росен Желязков беше избран за председател на 49-ото НС

Депутатите избраха заместник-председатели на Народното събрание

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here