Красимир Каменов – Къро е обявен за международно издирване с червена бюлетина от Интерпол

0
338

 

Той се издирва за убийство, заплаха за убийство и изнудване

 

По искане на българската прокуратура Красимир Каменов – Къро е обявен за международно издирване с червена бюлетина от „Интерпол“, предава БНТ, позовавайки се на свои източници.

От справка на сайта на „Интерпол“ става ясно, че Каменов се издирва за убийство, заплаха за убийство и изнудване.

Миналия месец Каменов бе задочно обвинен от Софийска градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР, който не показно разстрелян в София в началото на 2022 година.

Успоредно с това прокуратурата уличи Каменов като част от заговор, с участието и на други криминално проявени лица, както и подсъдими като Цветан Василев, който също беше обявен за международно издирване ден по-рано, в заговор за дискредитиране на висши магистрати и полицаи.

Една от целите на участниците в заговора е отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, а за началника на „Убийства“ ГДНП прокуратурата пусна запис, на който се чува, че именно Каменов говори за платени 400 000 лв. за уволнението на полицейския началник Михаил Наумов.

За Каменов се знае, че от поне 15 години живее в ЮАР.

Припомняме, че на 1 ноември м.г. полицията претърси в софийските офиси на Красимир Каменов – Къро на ул. „Будапеща“ 17,за което BIG5 първи съобщи. Според справка в Търговския регистър, на този адрес са регистрирани „Ауто Мобайл“ АД и „Ротекс трейд“ ЕООД. Техните представляващи лица пък са обвързани с участие в други търговски дружества.

На 27 март т.г. Софийската градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност Красимир Каменов – Къро за това, че е подбудил Кристиан Илиев – извършител и Боян Табаков – помагач, да убият Любомир Иванов – бивш служител на МВР, съобщиха от прокуратурата.

На 15 март 2022 г. бившият полицай беше убит с два изстрела в столичния ж.к. „Лозенец“. На 14 април миналата година Илиев беше привлечен като обвиняем за покушението.

Прокуратурата уличи Къро и за участие в заговор за дискредитиране на висши магистрати и полицаи, в който са участвали и криминално проявени лица и подсъдими като Цветан Василев.

Една от целите на заговора е отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, а за началника на “Убийства” ГДНП прокуратурата пусна запис, от който става ясно, че Каменов говори за платени 400 000 лв. за уволнението на полицейския началник Михаил Наумов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here