Захарова: Не изпитвайте търпението ни!

0
302

 

И други високопоставени руски служители се включиха с предупреждения, че военната подкрепа на Запада към Украйна увеличава рисковете от катастрофален ядрен конфликт

 

Русия не възнамерява да влиза в ядрен конфликт покрай войната с Украйна, но предупреди Запада да не изпитва търпението ѝ. Това стана ясно от думите на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, предава news.bg, позовавайки се на Reuters.

„Ще направим всичко, за да предотвратим развитието на събитията по най-лошия сценарий, но не и с цената на накърняване на нашите жизненоважни интереси“, заяви Захарова на редовна пресконференция.

Тя препоръча никой да не се съмнява в решителността на Русия и да я подлага на изпитание на практика.

След коментара на Захарова високопоставени руски служители се включиха с предупреждения, че военната подкрепа на Запада към Украйна увеличава рисковете от катастрофален ядрен конфликт.

Припомняме, че Москва остро критикува решението на западните държани да предоставят оръжия на Украйна, както и разширяването на НАТО близо до границите на Руската федерация.

В същото време Финландия, с която Русия дели 1340 км граница, този месец стана 31-вият член на военния съюз. Украйна открито показва желанието си също да се присъедини към НАТО, но към този момент среща съпротива от някои страни.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here