Емил Димитров твърди, че се прави първата частна митница, за да се отклонява ДДС

0
276

 

Зам.-министрите могат да свършат работата на ПП в един кабинет, посочи той

 

На външната граница на ЕС се прави първата частна митница, там има предпоставки да се отклонява ДДС и акциз. Това каза за „Офанзива“ по Nova News бившият екоминистър Емил Димитров.

„Нали и Асен Василев, и Дилян Добрев са от Хасково? Ходеха по „Капитан Андреево и се снимаха. Защо никой от тях не каза за тази бъдеща частна митница?“, попита Димитров.

Той обаче така и не каза кой стои зад новата частна митница.

По думите му това ще е един огромен пункт, на който всички камиони, които напускат ЕС, задължително ще минават, за да влизат в Турция. Вместо на границата, ще се проверяват в него – на частни гаражи и паркинги. Закриват обработката на камиони на държавната гара.

Според Емил Димитров ще има всички предпоставки на бъдещата митница да се отклонява ДДС и акциз. Като пример посочи, че общински съвети гласуват да се закриват пунктове на гара Свиленград.

„Чудеса се случват долу и никой не ги вижда“, коментира Димитров и изрази учудване, че нито президента и правителството, нито Борисов, нито от ПП не коментират какво се случва. Димитров отново повтори, че всички камиони ще минават през новия пункт, но така и не обоснова твърдението си с факти.

„Министрите може да са всеки, а заместниците им да свършат работата. Не ви харесват за министър, друг става и се управлява в сянка. Премиерът назначава зам.-министрите, не парламента. Може да сложат зам.-министър Бойко Рашков. Хората, които биха свършили работата на ПП, могат да я свършат и като зам.-министри. За министри може да сложат удобни хора“, коментира Димитров.

По думите му ПП и ГЕРБ искат да ни убедят, че ще направят правителство на отвратителните, което да управлява отвратените. „Две години слушаме как младите, честните и безкомпромисните против статуквото и корупцията искат да управляват. Хора около мен казваха, че няма значение как ще гласувам, накрая някое посолство ще каже какъв да е кабинетът, не искам това. ГЕРБ още в началото поставиха нещата в една линия. Едните били корумпирани и статукво, другите казаха „вие сте комисионери“. Какво стана, че се харесаха? Кои са общите цели, които не са имали преди изборите?“, каза той.

Според него ще имаме редовно правителство с втори мандат, ако Борисов „легне“ на ПП. „Третият път дори да направи кабинет, той няма да е дългосрочен. Ако отидем на избори кой ще повярва вече на обещанията?“, попита Димитров.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here