Сийка Милева: Недопустимо е да се мисли, че терористичният акт срещу Гешев е инсцениран

0
178

 

Магистрати, прокурори и следователи от цялата страна излязоха в подкрепа на главния прокурор

 

Недопустимо е да се мисли, че терористичният акт срещу Гешев е инсцениран, заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

“Този терористичен акт е срещу цялата държава и национална сигурност на България. Ние ще направим всичко възможно не само заради него, а заради цялата Прокуратура. Недопустимо е някой да мисли, че това е инсцениран акт, това е несериозно”, това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева на протест пред съдебната палата в София, предаде БГНЕС.

По думите ѝ магистратите искат да изкажат в лицето на престъпността, че не ги е страх. „Събрали сме се съдебни служители, които дават живота и здравето си за обществото. Жерви сме на война срещу прокуратурата – с компромати, медийни атаки, публикации, лобистко законодателство и улични протести. Не успяха, но се опитаха да убият главния прокурор. Опитът му за убийство е породено не само от желание за физическото му унищожение на лица от криминалния контингент, олигарси и политици, подсъдими и обвиняеми. С този гнусен и демонстративен акт искат да покажат на всички нас, че с натискането на един бутон могат да убият един човек. Благодарение на Бог нямаше пострадали, но утре този взрив може да се намира в дома на всеки един от нас“, заяви тя. И допълни, че по образуваното досъдебно производство за туризъм в момента се прави втори оглед.

Магистрати, прокурори и следователи излязоха пред съдебни палати или окръжни прокуратури в множество градове в страната в подкрепа на главния прокурор Иван Гешев след опита за покушение над него на 1 май.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here