Ясен Тодоров: Нямам намерение да се самовзривявам и самопрострелвам. Не съм забелязал Сарафов да е заплашван от нещо

0
147

 

Не мисля, че Гешев има проблеми с емоционалността. За първи път чувам от Сарафов, че се страхува, коментира заместник-директорът на НСлС Ясен Тодоров

Не мисля, че Иван Гешевима някакви проблеми с емоционалността си и да е склонен към извършване на престъпление. Познавам го от близо 30 години. Не съм забелязал Сарафов да е заплашван от нещо. Това заяви заместник-директорът на НСлС Ясен Тодоров пред bTV.

По думите му до миналия петък тримата (б.р. Гешев, Сарафов и той самия) са комуникирали перфектно и не знае сега какво се е случило.

„Разговорите в изказванията (б.р. на Гешев и Сарафов) са големи. Срещу единия беше извършен опит за убийство – терористичен акт, защото със средството, с което той беше извършен, можеше да пострадат много други граждани, освен обекта на покушението. От Сарафов за първи път чувам, че се плаши от нещо и то най-вече от човека, когото придружаваше навсякъде и човекът, който го оставяше да го замества“, каза Ясен Тодоров.

По думите на Тодоров Сарафов е „провидял някакви проблеми в прокуратурата, които явно не ги е виждал последните 15 години.“

Доказал съм през годините, че не се страхувам, но заявявам, че нямам намерение да се самовзривявам, самопрострелвам или самокатастрофирам. Не се страхувам. Срещу Гешев беше извършен явен терористичен акт с цел убийство. От Сарафов за първи път чувам, че се плаши от първия човек, когото следваше навсякъде, каза Тодоров.

Не мисля, че Гешев има проблеми с личността си и да иска да посяга на живота на някого. Г-н Сарафов явно е провидял някакви проблеми в прокуратурата. Не знам дали става дума за заговор. Последващите действия на други органи навяват някакви насоки. Сарафов четеше, не знам дали го е писал това сам, каза Тодоров.

Учудвам се, че декември Сарафов твърдеше, че всичко е наред в прокуратурата, когато го избраха за втори мандат в НСлС и е зам.-прокурор, с когото нямаха противоречие допреди три дни.

Израелският специалист не е участвал в огледа на мястото на взрива, той можеше само да ни е от полза за разкриване на извършителите и поръчителите, уточни Тодоров.

Най-лесно матиматически мога от ВСС да бъда отстранен аз, защото се искат 6 гласа, за Сарофав – 8, а за Гешев -17, каза Тодоров.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here