Ясен Тодоров: Притесни ме поведението на Сарафов, не знам за дела „на трупчета”

0
176

 

Това коментира зам.-директорът на НСлС 

Не желая охрана от Министерството на правосъдието. Моята съвест е чиста и мога да ходя спокойно по улиците. Това каза в ефира на NOVA зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

„Когато върху мен се оказва някакъв натиск, аз знам какво да правя и съм го доказал през годините. Аз съм единственият, който съм дръзнал да се опълчи на всесилния тогава районен прокурор на София Славчо Кънев, когато се опитваше да ми каже как да реша едно дело”, допълни той.

За брифинга на Борислав Сарафов, Тодоров посочи: „Определено ме притесни поведението му. Според мен то трябва да се коментира от криминален психолог. Не искам да коментирам твърденията му. Не знам за никакви дела „на трупчета”. Да каже той – бил е вторият човек в прокуратурата в продължение на десет години”, призова зам.-директорът на НСлС.

„В продължение на повече от десет години прекият ти началник е главният прокурор. Ако не си бил съгласен с неговата политика и начина му на ръководене, имало е възможност да си подадеш достойно оставката. Имало е възможност да не приемеш предложението на Цацаров и на Гешев да оглавиш НСлС. Пишеш концепции, в които възхваляваш дейността на Следствието и Прокуратурата, и в един момент се сещаш, че Прокуратурата е нагазила в политическото блато”, каза той за Сарафов.

Във връзка с делото „Барселонагейт”, Тодоров коментира, че няма информация то да се разследва в НСлС.

Зам.-директорът на НСлС обясни, че няма никакво притеснение да отиде на изслушване в Народното събрание, каквото искане отправиха от „Продължаваме Промяната – Демократична България”. Все още обаче нямал официална покана. „Има какво да кажа и да дебатирам с народните представители”, подчерта той.

Във връзка с взрива срещу кортежа на Гешев каза: „Големият парадокс – едно лице, което е пострадало от престъпление по Глава 1 от Наказателния кодекс, вместо обществеността да се насочи към разкриването на извършителите на престъплението, това лице, което е и главен прокурор, се предлага за освобождаване от длъжност, защото иска да знае истината за извършителите и поръчителите на това деяние”, е мнението му.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here