ДАНС проверява саботаж за гръмналия водопровод във Варна от страна на ГЕРБ ексслужители на ВиК

BIG5РАЗСЛЕДВАНЕДАНС проверява саботаж за гръмналия водопровод във Варна от страна на ГЕРБ...

 

Ще бъдат проверени всички документи и факти, свързани с източване на дружеството, управлявано по времето на ГЕРБ ръководството, през фирми спечелили обществени поръчки за доставки и услуги

 

АФЕРА с „невидимия си дрон“ засече, че ДАНС да влизат днес в късния следобед във ВиК – Варна за извършване на пълна проверка.

ДАНС ще проверява и обоснованото предположение за извършен саботаж във връзка с авариралия водопровод, гръмването на който се случва за втори път в рамките на 20 дни.

Безспорен факт е, че за периода 2008-2022 година при тази неподходяща за този терен /участък/ тръба, е имало около 7 сериозни аварии, тъй като тръбата е от стъклопласт и е податлива на външни вибрации.

ДАНС проверяват съмнения за саботаж от служители близки до предходното ГЕРБ управление на дружеството – с цел компрометиране на настоящото ръководство на ВиК-Варна в лицето на инж. Веселин Русев и неговият екип.

Фактите ще се изясняват в рамките на настоящата проверка, като ще бъдат проверени и всички документи и факти, свързани с източване на дружеството, управлявано по времето на ГЕРБ ръководството, през фирми спечелили обществени поръчки за доставки и услуги.

ДАНС вече са засякли заплащане на извършени услуги за ремонти на изпълнител по договор за обществена поръчка фирма „ПОЛИЙОРД“ЕООД, за които е установено, че част от дейностите не са извършени качествено, изплатени са суми за ремонт на сграда без да е завършен ремонта, целогодишно косене и извозване на трева без необходимите и съпътстващи документи, отразяващи извършената дейност.

На база на тези извършени дейности Варна спокойно може да мине за тропически град с постоянна бурна растителност, коментират спец.ченгета.

Проверят се и безконтролно възлагане на дейности на същата фирма, като липсват документи за възлагане и приемане на обекти до 31.01.2023г. Има твърдения от компетентни лица, работещи в дружеството, че част от възложените ремонтни дейности са проформа , фактурите са писани „на коляно“ с цел усвояване и преразпределение на средства.

ДАНС ще ровят и в счетоводството, тъй като са засекли, че през януари месец 2023г. /дни преди издаването на властта в дружеството/ са раздадени бонуси в размер на над 500 000лв за „добра служба“ на 10 служители, между които секретарка, зам управител и съпругата му и други „роднини“.

След всички данни за извършени нарушения се очаква да бъде сезирана и прокуратурата и звено Икономическа полиция.

Източник: Afera.bg

[td_block_social_counter]

Последни новини