Медведев отново предупреди: Западните оръжия за Украйна ни водят към ядрен апокалипсис

0
162

 

Медведев нарече извършителите на нахлуването в Белгородска област „главорези“, които „трябва да бъдат изтребени като плъхове

 

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев днес заяви, че колкото по-разрушителни са оръжията, които Украйна получава от западните си поддръжници, толкова по-голям ще бъде рискът от „ядрен апокалипсис“, предава РИА Новости.

Агенцията цитира думите на Медведев, че отричането от страна на Киев на участието му във въоръжено нахлуване в руската гранична Белгородска област е „лъжа“.

Медведев нарече извършителите на нахлуването в Белгородска област „главорези“, които „трябва да бъдат изтребени като плъхове.

„Що се отнася до тези главорези, другояче не мога и да ги нарека, макар че могат да бъдат характеризирани по различни начини. Въпросът се състои единствено в това, какво да правим с тях? Те трябва да бъдат просто унищожени като плъхове и дори да не бъдат вземани в плен“, каза Медведев.

„Каквото и да говорят в Киев за това, че те нямат отношение към диверсионни набези от такъв род, всичко това са лъжи, разбира се, абсолютно“, каза той в отговор на въпрос на ТАСС дали Украйна може да бъде освободена от отговорност за нападението в Белгородска област заради факта, че то е било извършено от руски граждани.

„Отговорност за това носи киевският режим и в крайна сметка неговите спонсори отвъд океана, т.е. Вашингтон и страните от ЕС, заедно с присъединили се държави като Великобритания и други. Това е тяхна отговорност, пряка и непосредствена“, заключи Медведев.

По-рано днес руските медии съобщиха, че повече от 70 украински терористи, проникнали на територията на Белгородска област, са ликвидирани с въздушни, артилерийски и други части в рамките на антитерористична операция.

„В хода на антитерористичната операция въздушните удари, артилерийският огън и активните действия на подразделенията, покриващи държавната граница на Западния военен окръг, блокираха и разгромиха националистическите формирования“, докладва говорителят на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков.

„Остатъците от националистите бяха изтласкани обратно на територията на Украйна, където продължиха да бъдат обстрелвани с оръжие до пълното им ликвидиране. Унищожени бяха повече от 70 украински терористи, четири бойни бронирани машини и пет пикапа“, добави Конашенков.

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here