Пригожин: Русия може да се сблъска с революция, подобна на тази от 1917 г.

0
145

 

Трябва да се подготвим за тежка война, предупреждава собственикът на ЧВК „Вагнер“

Основателят на наемническата група „Вагнер“ Евгений Пригожин предупреди, че Русия може да се сблъска с революция, подобна на тази от 1917 г., и да загуби конфликта в Украйна, ако елитът не се заеме сериозно с воденето на войната, предава БТА, цитирайки Ройтерс.

Олигархът заяви, че в политическите му възгледи преобладават любовта към родината и служенето на президента Владимир Путин, но предупреди, че Русия е застрашена от сътресения.

Пригожин подчерта, че не вярва в съществуващата оптимистична позиция, че Западът ще се умори от войната и Китай ще посредничи за мирно споразумение. Вместо това, каза той, Киев подготвя контранастъпление, целящо изтласкване на руските войски обратно към границите й преди 2014 г, когато Москва анексира Крим.

Украйна ще се опита да обкръжи Бахмут, в който се водят интензивни боеве на изток, и да атакува Крим, добави той.

„Най-вероятно този сценарий няма да е добър за Русия, така че трябва да се подготвим за тежка война“, подчертава той в интервю, публикувано в канала му в Телеграм. „Намираме се в такова състояние, че можем да загубим Русия“, добави той. „Трябва да въведем военно положение.“

Пригожин заяви, че прякорът му „готвачът на Путин“ е глупав, тъй като не може да готви и никога не е бил готвач, като се пошегува, че „касапинът на Путин“ може би е по-подходящ прякор. „Можеха просто да ми дадат прякор веднага – касапинът на Путин, и всичко щеше да е наред“, каза той.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here