Петков: Политици от ПП са записвани от службите, целта е да се провали създаването на правителство

0
109

 

Политици от коалиция ПП-ДБ са били записвани по време на работни срещи и съвети на ръководните си органи в парламента и в партийните централи. Това обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков в изявление пред медиите. Активното мероприятие е било планирано от службите и извършителят на записите е депутатът от ПП-ДБ и бивш спортен министър Радостин Василев, каза Петков, предаде БНР.

 

По думите на Петков мотивът на Василев е отказът да бъде предложен отново за министър на спорта и „нереалистичните му амбиции да стартира свой политически проект, с който да взриви държавата“. Петков твърди още, че Василев се е похвалил, че за своите действия имал подкрепа на „държавни центрове, които не искат да бъде съставено правителство“.

От ПП-ДБ имат информация, че на обявената за утре пресконференция на Радостин Василев той ще представи част от записите, които според Кирол Петков са манипулирани. В тях се замесват имена на български, но и на европейски политици, а целта била да се предизвика международен дипломатически скандал.

Петков отказа да отговори на въпроса откъде има информация за записите и съдържанието, но коментира, че намира за странен фактът, че президентът Румен Радев още не е обявил кога ще бъде връчен втория мандат и това със сигурност ще се случи след утрешната пресконференция на Радостин Василев.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here