Могъщата Америка и забележителната Европа прелъстиха бившия комедиант Зеленски, а сега идва времето да го изоставят

0
446

 

И защо господин Зеленски прелита от една страна в друга през последния един месец? Защото играта „Хайде ти и той да се биете“ върви към приключване и мистър Зи може да се окаже фатално непопулярен на домашния фронт

Джеймс Хауърд Кунстлер, kunstler.com

 

Потъване в мрака в Украйна

Забелязали ли сте, че президентът на Украйна (или губернаторът на петдесет и първия щат на Америка) господин Зеленски от седмица обикаля по целия глобус: Лондон, Хелзинки, Париж, Хирошима? Това е понеже този месец е от онези, в които се случват години. Светът се променя на хипер скорост. Той изглежда уплашен, мъничко, опитвайки се да се задържи в променящата се игра. Това, което звучеше като добра идея за кликата на така наречените неоконсерватори в нашата страна – да използват Украйна като капан за мечки – доста внезапно разкри множеството банкрути на Европа и Америка и разбуни цялата останала част от света извън Западната цивилизация.

Опитайте се да си представите затруднението на господин Зеленски. Могъщата Америка и забележителната Европа подмамиха бившия комедиант да мисли, че ако се съгласи с гениалния план да унищожи Русия и да събори Влад Путин извън глобалното игрално поле, неговата абсурдна страна ще се трансформира в нещо като Укро-Дисниленд, а той самият, господин Зи, ще стане лъв и ще е по-богат, отколкото си е представял и в най-смелите си мечти. Негова подкрепа беше най-великият хегемон, който светът беше виждал някога. Играта беше наречена „Хайде ти и той да се биете“.

Горкият калитко се върза. Той позволи НАТО (тоест, САЩ) да организира, екипира и тренира най-голямата армия в Европа, включително батальони от злодеи, закоравели урко-нацисти, които вече бяха свършили дора работа в спонсорираната от Америка „цветна революция“ на майдана през 2014 година. Мистър Зи последва заповедите на Държавния департамент на САЩ и изсипа ракети и артилерия по рускоговорящите, които живееха в собствените му източни провинции. Официално кандидатства за членство в клуба на НАТО. Страната му получи милиарди долари без отчет и контрол, които просто крещяха да бъдат осребрени от украинското правителство – все пак и те заслужаваха нещичко срещу всичките тези съгласявания.

Какво можеше да се обърка?

По този начин Западната цивилизация даде старт на най-голямата пълнокръвна война в Европа след 1940-те години. През февруари 2022 г. господин Путин се нагледа на безобразията на „предната си веранда“ и изпрати екип за почистване. Начало на играта! Американските неоконсерватори бяха в готовност да пуснат безчет украински войски в месомелачката, което щеше, теоретично, да изтощи волята и ресурсите на отвратителната мечка и да донесе безброй ползи, засилвайки нашата доминираща позиция в света. Нашите безпомощни „партньори“ от НАТО се съгласиха с програмата, независимо че бяха помолени да извършат икономическо самоубийство за висшето благо на алианса (или нещо такова). Бездруго нямаха нужда от тоя мръсен руски природен газ. Щяха да стават „зелени“ (Клаус Шваб го каза, нали така?)

Междувременно гражданите на нашата страна бяха вчесани до съвършенство от американския пропагандно-индустриален комплекс, който крещеше „Русия, Русия, Русия“ по нареждане на лидера на общественото мнение Хилари Клинтън, мечтаеща за президент. Новинарските медии искаха разпъване на кръст на нейния опонент господин Тръмп, който небрежно бе подхвърлил отвратителната идея, че САЩ и Русия могат да отгледат приятелски взаимоотношения, виждайки че мечката вече не развява червеното знаме. Ай-ай-ай!!! Той сериозно ли каза това?! Некадърен оранжев тъпак!

Е, приятелчетата, които управляват нещата в Америка – с други думи десетките неизбрани бюрократични сатрапи, които пазят гнездата си в блатистото тресавище на федералната власт, и особено в ямата с крокодилите, известна като „Разузнавателна общност“ – решиха да подложат господин Тръмп на едноличната версия на изтънчените мъчения, предвидени за Русия, Русия, Русия. Болка, игнориране и съсипване. Те още го правят, шест години по-късно, тъй като неуморният господин Тръмп няма да се откаже от похода за завръщане в Белия дом и да уволни всички, които опитваха да го премахнат. Неговите врагове превзеха всички лостове на законодателната власт, обаче, за всеобщо изумление, не могат да измислят нищо, освен най-аматьорски обвинения за вкарване в задънени юрисдикции.

Този вътрешен политически конфликт в САЩ доведе местните до лудост, превърна институциите ни в гнилоч и ни остави подложени на патологично управляващо малцинство, което се крие зад комично фалшив главен изпълнителен директор. След година и нещо от началото на гениалната схема на Америка за поддържане на световна доминация Русия се справя много добре, благодаря ви, с изграждането на геоикономическа търговска рамка, която няма да е подчинена на измамите на водената от САЩ Западна цивилизация. Русия е държава на хора, които гледат на себе си като на мъже и жени, а трудностите на обърканите полове щастливо отсъстват. Край с бясната надпревара. Край с банковите схеми.

След две и нещо години „Джо Байдън“ нашата страна преминава през етапа на бананова република на разпад и поквара и върви забързано към антиутопията на Йеронимус Бош на финансово, социално, психологическо и морално унищожение. Всяко официално отричане е лъжа. Всичко е счупено или се чупи. И както изглежда, нарочно. Натрапчивият въпрос, разбира се, е кой го е нарочил?

И защо господин Зеленски прелита от една страна в друга през последния един месец? Защото играта „Хайде ти и той да се биете“ върви към приключване и мистър Зи може да се окаже фатално непопулярен на домашния фронт. Той успя да изпрати стотици хиляди млади украински мъже към смъртта им в месомелачката, а вероятно милиони избягаха в други страни. Украйна сега ще бъде земя предимно от жени, деца и възрастни хора, но с достатъчен брой оцелели войници, които да потърсят и да заловят комедианта, който превърна Украйна в поредната извратена шега на историята.

източник: kunstler.com / превод: Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here