Петър Витанов: Видяхме озъбеното лице на българското дясно

0
254

 

„Тъжно е, че днес цяла България слуша отново записи. Направих си труда и аз да изслушам 5-часовата дискусия на ПП“, това коментира пред репортери евродепутатът Петър Витанов днес в София.

„Като човек, завършил Юридическия факултет на Софийския университет, ще кажа, че думите за службите и посолствата представляват състав по Глава 1 от НК – Престъпления срещу Републиката. Като евродепутат изразявам отвращението си от опита да бъдат използвани европейски институции и чужди посолства в калните политически борби у нас. Като бивш държавен служител изразявам възмущението си от намерението „законно или незаконно“ да бъдат направени чистки в рамките на две седмици. Като ляв човек ще кажа, че най-накрая видяхме озъбеното лице на българското дясно. В името на властта „шарлатани“ и „мафиоти“ са готови да се прегърнат“, добави той в отговор на журналистически въпроси за ситуацията.

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент участва в празничната програма за отбелязването на Деня на Африка пред Народния театър „Иван Вазов“.

източник: Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here